Головна Новини HI-tech космос Астроном-любитель сфотографував дивовижні потоки пилу в космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астроном-любитель сфотографував дивовижні потоки пилу в космосі (ФОТО)

поле Оріона перебуває на відстані близько 1600 світлових років від нас

6 жовтня 2021, 17:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астроном-любитель сфотографував дивний об'єкт в космосі. Зображення було опубліковано на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

Астроном-любитель сфотографував дивовижні потоки пилу в космосі (ФОТО)

Туманність Оріона. Фото: ESO

На знімку показана туманність M43, яка знаходиться в сузір'ї Оріона. Туманність є областю зореутворення, в якій видно хитромудрі потоки темної пилу, хоча насправді вона складається в основному газоподібного водню.

Вчені розповіли, про те що все поле Оріона перебуває на відстані близько 1600 світлових років від нас. Непрозора для видимого світла мальовнича темна пил створюється у зовнішній атмосфері масивних холодних зірок і викидається сильними вітрами протонів і електронів.

Відзначається, що M43, є часто зображуваних, але рідко згадуються сусідом більш відомої M42, частина якого видно вгорі праворуч. Вона включає в себе безліч яскравих зірок з зоряного скупчення Трапеції.

Астроном-любитель сфотографував дивовижні потоки пилу в космосі (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що космічний корабель SpaceX створив барвисте шоу на орбіті Землі. Фотографія була зроблена, коли корабель постачання SpaceX Cargo Dragon відступав від зверненого вперед міжнародного стикувального адаптера МКС. Вогні маяка Cargo Dragon і шлейф від одного з його двигунів під час вильоту, горіли і створювали барвисте шоу.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що вчені за допомогою космічного телескопа Hubble зафільмували далеку дивовижну галактику. Вона знаходиться в сузір'ї Павлин на відстані більше ніж 180 мільйонів світлових років від Землі. Всередині неї знаходиться багато молодих зірок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини