Головна Новини HI-tech космос Астронавт на МКС зафільмував полярне сяйво з рідкісним відтінком (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астронавт на МКС зафільмував полярне сяйво з рідкісним відтінком (ФОТО)

Сяйво з блакитним відтінком може виникати тільки при певних умовах

18 вересня 2021, 23:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астронавт зробив фотографії зачаровує атмосферного явища. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Астронавт на МКС зафільмував полярне сяйво з рідкісним відтінком (ФОТО)

Південне сяйво. Фото: ESA

Астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Томас Песке з борту Міжнародної космічної станції (МКС) зобразив Південне сяйво Землі.

Полярні сяйва можуть володіти синім, червоним і зеленим відтінками, але також він може бути і блакитним, який виникає тільки при певних умовах.

Як розповів астронавт, завдяки яскравому місяцю, що висвітлювала хмари, сяйво стало практично блакитним. Піску також зазначив, що за все своє перебування на борту станції він побачив дане явище вже кілька разів. Однак, це сяйво було особливим, завдяки світіння нашого природного супутника.

Астронавт на МКС зафільмував полярне сяйво з рідкісним відтінком (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA.

Для довідки: полярне сяйво є світінням верхніх шарів атмосфери планет, які мають магнітосферою, внаслідок їх взаємодії з зарядженими частинками сонячного вітру.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені показали, як виглядає присмертна зірка. Знімки були отримані завдяки потужному космічному телескопу. Відзначається, що даний об'єкт знаходиться на відстані десятків тисяч світлових років від нас. Зірка має навколишнє її туманність шириною кілька світлових років. Фахівці розповіли, що на знімках зображені останні акти її життя. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що астрономи показали зоряне скупчення повне молодих зірок віком від одного до двох мільйонів років. Воно знаходиться приблизно у двадцяти тисячах світлових років від нас. За допомогою обробки ультразвуком фахівці інтерприювали інформацію зі знімка по-новому. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини