Головна Новини HI-tech роботи Збирає урожай замість людини: в Японії з'явився робот-помічник (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Збирає урожай замість людини: в Японії з'явився робот-помічник (ВІДЕО)

Машина оснащена штучним інтелектом і справляється зі своїм завданням не гірше за людину

27 січня 2021, 14:05 comments1242
Поділіться публікацією:








В Японії створили робота, який незабаром може виявитися просто незамінним помічником по господарству. Він може збирати урожай груш і яблук, передає видання NHK.

Збирає урожай замість людини: в Японії з'явився робот-помічник (ВІДЕО)

В Японії з'явився робот-помічник. Фото: unsplash

Автори цієї ідеї подбали про те, щоб у робота був штучний інтелект, тому він буде справлятися зі своєю роботою не гірше живої людини. Машина сама може відрізнити, який фрукт вже дозрів, щоб потім акуратно зірвати його.

Робот-помічник пересувається на спеціальній маленькій машинці. У нього є три так звані "пальці", якими він може захопити фрукт і зірвати його. "Мозок" робота визначить за кольором і декільком іншим параметрам, чи дозрів плід і чи потрібно його зривати. Щоб зірвати один фрукт з дерева роботу знадобиться близько 11 секунд.

Національна організація сільськогосподарських і продовольчих досліджень заявила, що новий винахід можна використовувати замість людей на фермах, щоб знизити навантаження. Автори незвичайної ідеї впевнені, що це допоможе залучити молодих людей для сільгоспробіт. Тому що досить часто для їхнього виконання не вистачає вільних рук.


Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії протестували 18-метрового робота Gundam. В одному з японських міст вирішили провести тестування 18-метрового залізного гіганта. Робот називається Gundam, а для його створення знадобилося близько 200 деталей. До того ж цей персонаж ще і популярний завдяки аніме-серіалу 1970-х — "Mobile Suit Gundam".
Робота придумали спеціально для розважального центру Gundam Factory Yokohama, який знаходиться в Токіо. А в місті Йокогамі його вирішили вперше випробувати, провівши тестування прямо посеред вулиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини