Головна Новини HI-tech роботи Японці почнуть використовувати роботів для доставки пошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці почнуть використовувати роботів для доставки пошти

Використання роботів обумовлено мінімізацією контактів між людьми в умовах пандемії

8 жовтня 2020, 11:50
Поділіться публікацією:

Японська державна корпорація Japan Post представила пресі робота для доставки пошти з автоматичним управлінням, першого у своєму роді на дорогах загального користування в Японії. Це обумовлено тим, що зростає попит на мінімізацію контактів між людьми в умовах пандемії коронавірусу. Про це повідомляє видання Kyodo News.

Японці почнуть використовувати роботів для доставки пошти

Використовуючи вбудовані камери та датчики, робот, розміром з інвалідне крісло, працював на тротуарі в районі Тійода в Токіо, обходячи перешкоди на зразок стовпів і перетинаючи перехрестя зі світлофором. Робот переживає серію тестових запусків, які почалися 18 вересня і триватимуть до кінця жовтня. Під час них він проходить 700 метрів від цілодобового магазину в лікарні до місцевого поштового відділення приблизно за 25 хвилин.

Робот DeliRo, розроблений ZMP Inc., здатний перевозити посилки вагою до 30 кілограмів зі швидкістю шість кілометрів на годину. Ґрунтуючись на результатах випробувань, японський уряд обговорить пом'якшення правил щодо автономних роботів-доставщиків, яким нині не дозволяється переміщатися по дорогах загального користування без контролю з боку людини. Тестовий запуск DeliRo був проведений після того, як Japan Post зареєструвала робота в поліції як транспортний засіб.

Японія також активізує свої зусилля зі створення автономних служб доставки в надії, що вони зменшать гостру нестачу робочої сили у країні, яка  швидко старіэ. У Сполучених Штатах автоматизовані роботи використовуються для доставки додому таких речей, як ліки та продукти.

Як повідомляло видання "Коментарі", японська компанія почне страхувати клієнтів від роботів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини