Головна Новини HI-tech роботи Новий погляд на штучний інтелект: робот, який пише вірші й малює картини
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий погляд на штучний інтелект: робот, який пише вірші й малює картини

Високореалістичний робот Ай-Да імітує людську поведінку

29 листопада 2021, 11:51
Поділіться публікацією:

Ай-Да – перший у світі ультрареалістичний гуманоїдний робот-художник, винайдений Ейданом Меллером в Оксфорді, і в п’ятницю вона дала публічне виконання віршів, які написала за допомогою своїх алгоритмів на честь великого італійського поета Данте. Про це повідомляє CNN.

Новий погляд на штучний інтелект: робот, який пише вірші й малює картини

Ай-Да здатна створювати картини та поезію, використовуючи свої алгоритми для наслідування людських дій - CNN

Концерт відбувся у відомому музеї Ешмола Оксфордського університету в рамках виставки, присвяченої 700-річчю смерті Данте. Поема Ай-Да була створена як відповідь на епопею поета "Божественна комедія", яку Ай-Да спожила повністю. Це дозволило їй потім використовувати свої алгоритми, щоб черпати натхнення з мовленнєвих моделей Данте, а також використовуючи свій власний банк слів і створити власну роботу.

Меллер сказав, що здатність Ай-Да імітувати людське письмо "настільки чудова, що навіть якщо прочитаємо написане нею, то не дізнаємося, що це не людина", і зазначив, що коли Ай-Да читала свій вірш у п'ятницю ввечері , "було легко забути, що ти маєш справу не з людиною".

Меллер сказав, що головна річ, яку він і команда, яка працює з Ай-Да, визначили під час розробки, — це те, що проект продемонстрував "не наскільки вона людина, а наскільки люди роботизовані".

"Через Ай-Да та використання штучного інтелекту ми можемо дізнатися про себе більше, ніж будь-коли раніше – Aй-Дa дозволяє нам отримати нове уявлення про наші власні моделі та наші власні звички, оскільки ми бачимо, що вона наслідує їх прямо в перед нами", — сказав Меллер.

Меллер вважає, що Ай-Да може бути піонером у світі штучного інтелекту, і те, що вона створює – чи то поезія, чи твори мистецтва – розширить межі того, чого можна досягти в технологіях.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, штучний інтелект здатний прогнозувати погоду краще метеорологів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини