Головна Новини HI-tech телефони Які дані краще не зберігати на смартфоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які дані краще не зберігати на смартфоні

Смартфон можуть зламати й ці дані потраплять в чужі руки

16 березня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Сучасний світ важко уявити без смартфона. У цьому маленькому гаджеті ми зберігаємо найважливішу інформацію, не замислюючись про те, що вона може потрапити в чужі руки. Експерт з кібербезпеки Андрій Масаловіч розповів, що краще не зберігати в пам'яті свого телефону.

Які дані краще не зберігати на смартфоні

Що краще не зберігати в телефоні (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що в мобільному телефоні рівень захисту інформації такий же, як, наприклад, у звичайній поштовій скриньці. Тобто, особисті дані не настільки захищені, як би нам хотілося, тому експерт радить переносити важливу інформацію на віддалені носії.

В першу чергу, за словами експерта, в гаджеті не можна зберігати паролі та облікові дані. І для кожного сервера краще придумати різні, а не однакові паролі, і міняти їх потрібно хоча б один раз в три місяці.

Андрій Масаловіч також зазначив, що не варто на своєму пристрої ставити галочку "Запам'ятати мене", якщо ви десь реєструєтеся. На багатьох смартфонах є опція "Динамічний змінна MAC-адреса" і при її включенні з відключеним Bluetooth, можна частково захистити свої дані.

Ще експерт не рекомендує зберігати в телефоні ксерокопії своїх документів, зокрема паспорта, тому що телефон можуть вкрасти або зламати, і ця інформація опиниться в руках у шахраїв.

Також фахівець рекомендує, якщо є можливість, завести два телефони: робочий і особистий. Щоб для різних цілей були різні гаджети.

Нагадаємо, що експерт Станіслав Косарєв назвав найпопулярніші баги, які можуть вивести ваш гаджет з ладу за лічені хвилини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт Зак Доффман розповів про вісім знайдених додатків, які потрібно терміново видалити зі свого смартфона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини