Головна Новини HI-tech телефони Які помилки здатні зламати смартфон за секунди
commentss НОВИНИ Всі новини

Які помилки здатні зламати смартфон за секунди

Смартфон може погубити картинка або повідомлення

14 березня 2021, 09:10 comments2324
Поділіться публікацією:

До збою в роботі смартфона можуть привести не тільки віруси, але і програмні помилки, які розробники не беруть до уваги. Експерт Станіслав Косарєв назвав найпопулярніші баги, які можуть вивести ваш гаджет з ладу за лічені хвилини.

Які помилки здатні зламати смартфон за секунди

названі програмні помилки, які ламають смартфон / фото: Pixabay.com

Фахівець відзначив, що минулого літа багато користувачів Android-смартфонів зіткнулися зі збоями. І як виявилося, всьому виною було зображення з природним ландшафтом, абсолютно звичайна, на перший погляд. Якщо встановити її на робочий екран, то девайс почне циклічно вмикатися і вимикатися, і перезавантаження смартфона не розв'яже проблему. Вся справа в колірній гамі зображення. За замовчуванням операційна система Android налаштована на відображення sRGB-кольорів, проте картинка використовує RGB-гаму.

Другий баг, який здатний вивести телефон з ладу, полягає в зміні дати та часу. Ця проблема з'явилася ще у 2016 році в iOS. Якщо перейти в настройки й зняти галочку з "автоматичної настройки часу", а потім вручну ввести дату 1 січня 1970 року народження, то станеться помилка і телефон вимкнеться. Повернути його до "життя" буде не просто. Правда, компанія Apple незабаром створила "заплатку", і ця помилка пропала.

Ще один баг був виявлений в ранніх версіях IOS 13. Гаджети Apple ламалися через повідомлення, текст якого містив емодзі з прапором Італії та символ на мові синдхи. Після такого повідомлення iPhone починав циклічно перезавантажуватися до повної витрати батареї.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт назвав вісім додатків, які потрібно терміново видалити зі свого смартфона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини