Головна Новини HI-tech телефони Розкрита серія атак на смартфони й комп'ютери: постраждали мільйони користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрита серія атак на смартфони й комп'ютери: постраждали мільйони користувачів

Атаки могли статися завдяки так званим «вразливостям нульового дня»

23 березня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Фахівці в галузі кібербезпеки розкрили серію потужних атак на смартфони і комп'ютери. Дану інформацію оприлюднили у виданні Bleeping Computer, передає "Лента.ру".

Розкрита серія атак на смартфони й комп'ютери: постраждали мільйони користувачів

Розкрита серія атак на смартфони й комп'ютери: постраждали мільйони користувачів - фото з відкритих джерел

За даними джерела, невідомою групою було проведено серію атак на користувачів різних гаджетів, які працюють на базі Windows, iOS і Android. Повідомляється, що найбільш великі атаки були здійснені в лютому і жовтні минулого року. Експерти не повідомляють точну кількість постраждалих, проте відзначають, що вона обчислюється декількома мільйонами.

Фахівці припустили, що атаки могли статися завдяки так званим "вразливостям нульового дня" (zero day). Відомо, що це різновид шкідливих програм в операційних системах, проти яких ще не розроблені захисні алгоритми. За даними джерела, масштабні атаки були здійснені з метою крадіжки особистих даних користувачів за допомогою його переходу на шкідливий ресурс.

Повідомляється, що кількість "вразливостей нульового дня", за допомогою яких здійснювалися атаки, налічує понад 11.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що популярний додаток для Android Barcode Scanner, за допомогою якого можна сканувати штрих-коди перетворилося у шкідливе програмне забезпечення і заразив мільйони смартфонів користувачів. Barcode Scanner є доступним в офіційному магазині Google Play, яким користуються власники пристроїв на операційній системі Android. Повідомляється, що перший час програма не мала ніяких шкідливих характеристик, відповідно не викликаючи підозр з боку користувачів. Однак в останньому оновленні експерти виявили небезпечну функцію, про яку нічого не вказувалося в описі програми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини