Головна Новини HI-tech технології Популярний додаток заразив мільйони смартфонів шкідливим вмістом
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярний додаток заразив мільйони смартфонів шкідливим вмістом

Цей додаток встановили більше десяти мільйонів разів

10 лютого 2021, 11:13 comments6447
Поділіться публікацією:

Популярний додаток для Android Barcode Scanner, за допомогою якого можна сканувати шрих-коди перетворилося у шкідливе ПЗ і заразило мільйони смартфонів користувачів. Згідно з даними компанії Malwarebytes, даний додаток встановили більше десяти мільйонів разів, повідомляє "Лента.ру".

Популярний додаток заразив мільйони смартфонів шкідливим вмістом

Популярний додаток заразив мільйони смартфонів шкідливим вмістом - фото з відкритих джерел

Barcode Scanner є доступним в офіційному магазині Google Play, яким користуються власники пристроїв на операційній системі Android. Повідомляється, що перший час програма не мала ніяких шкідливих характеристик, відповідно не викликаючи підозр з боку користувачів. Однак в останньому оновленні експерти виявили небезпечну функцію, про яку нічого не вказувалося в описі програми.

У компанію Malwarebytes, що спеціалізується на питаннях кібербезпеки, почали надходити повідомлення зі скаргами від користувачів. Вони стверджували, що тепер в браузері стали самі по собі відкриватися сторінки з рекламою. Експерти, що вивчили програмний код Barcode Scanner, дійшли до висновку, що саме від нього виходить атака оголошеннями з метою отримання заробітку від їх показу.

Спеціаліст Malwarebytes Нейтан Коллиер повідомив про наявність небезпечного додатку компанії Google, після чого Barcode Scanner видалили з магазину. Однак програма все ще працює у всіх, хто не видалив її самостійно зі своїх смартфонів.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що з пеціалісти з боротьби з кіберзлочинністю виявили, що додаток, який використовувався для обходу блокування російської соцмережі "ВКонтакте", крав особисті дані жителів України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Х

10 лютого 2021, 11:39

Если "сообщает Лента.ру" - то точно что-то не правда.


Новини