Головна Новини HI-tech телефони Переплата за бренд: в Японії підрахували собівартість новеньких IPhone
commentss НОВИНИ Всі новини

Переплата за бренд: в Японії підрахували собівартість новеньких IPhone

Собівартість гаджетів в два рази нижча, ніж ринкова ціна

25 листопада 2020, 19:12 comments19036
Поділіться публікацією:

Аналітики з японської компанії Fomalhaut Techno Solutions провели дослідження, в якому порахували вартість збірки одного примірника нових смартфонів від Apple — IPhone 12 і IPhone 12 Pro.

Переплата за бренд: в Японії підрахували собівартість новеньких IPhone

ФОТО: З відкритих джерел

За підрахунками японських аналітиків, собівартість  IPhone 12 становить 373 долара, при тому, що в Сполучених Штатах Америки його ринкова ціна стартує від 799 доларів. Найдорожчим компонентом телефону, на думку експертів, є OLED-екран, вартістю 70 доларів.

Аналітики також визначили собівартість IPhone 12 Pro, який в Америці продають від 999 доларів. Вартість збирання даної моделі склала 406 доларів. Різниця собівартості цих двох моделей IPhone трохи більше 30 доларів, проте на ринку їх ціна відрізняється на 200.

За словами експертів, найбільше прибутку компанія Apple отримує від видозміни накопичувачів пам'яті, так як вона практично не впливає на собівартість смартфона. Це дозволяє корпорації заробляти сотні доларів на одній моделі.

До слова, в підрахунки собівартості аналітики не внесли логістичні, маркетингові витрати, а також гарантійне обслуговування.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, Павло Дуров пояснив, чому iPhone підуть з ринку через 7-10 років.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитрий

26 листопада 2020, 12:58

Ну это цена голого железа... Не кирпич ведь в итоге продают - в цену готового продукта включен труд разработчиков ОС (он не опенсорс), инженеров, дизайнеров... Понятно что будет дороже чем сума стомости комплектующих.


Новини