Головна Новини HI-tech телефони 15 років тому Apple представила перший iPhone: пригадаємо, яким він був
commentss НОВИНИ Всі новини

15 років тому Apple представила перший iPhone: пригадаємо, яким він був

Apple iPhone через 15 років має статус культового пристрою

10 січня 2022, 12:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

15 років тому американська компанія Apple представила світові свій перший смартфон.

15 років тому Apple представила перший iPhone: пригадаємо, яким він був

Стів Джобс представляє перший iPhone. Фото: iphones.ru

Вчора, 9 січня, виповнилося 15 років із моменту, коли Стів Джобс представив перший телефон компанії Apple. Це сталося під час виставки Macworld Expo.

Новий революційний пристрій отримав назву iPhone. Воно було утворено від двох англійських слів – phone (телефон) та internet (інтернет).

Вже через пів року (29 червня 2007 року) перший iPhone надійшов у продаж. Новинка змогла швидко завоювати популярність (за перші пів року було продано понад шість мільйонів екземплярів).

Покупців приваблював стильний дизайн смартфона, а також наявність нових та зручних функцій. Він мав алюмінієву задню панель, а спереду більшу частину місця займав сенсорний екран.

Хоча новинка отримувала в основному позитивні відгуки, її також критикували. Так, наприклад, перше покоління iPhone критикувало за відсутність підтримки 3G. Згодом його навіть почали називати iPhone 2G.

За базову модель смартфона (з 4 гігабайтами флеш-пам'яті) покупець мав віддати 500 доларів, а варіант із 8 гігабайтами пропонувався за 600 доларів.

15 років тому Apple представила перший iPhone: пригадаємо, яким він був - фото 2

Фото: mactime

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в підземному тунелі Ілона Маска у Лас-Вегасі утворилася пробка. Vegas Loop – новий виставковий зал Конференц-центру зі старим кампусом.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що якісь моделі смартфонів BlackBerry перестануть працювати і чому. Канадський виробник бізнес-смартфонів повідомив про припинення обслуговування деяких своїх гаджетів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини