Головна Новини HI-tech телефони Куди діваються видалені повідомлення в месенджері
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди діваються видалені повідомлення в месенджері

Експерт Павло М'ясоїдов розповів, куди дівається видалене листування в месенджері й чи можливо його «знищити» повністю

31 жовтня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Месенджери зараз користуються великою популярністю і є чи не основним засобом комунікації, а отже зберігають у собі велику кількість особистих даних. Користувачі сподіваються, що цінна інформація не виходить за межі пристрою і в разі чого можна швидко "почистити" контент, убезпечивши себе. Але експерт Павло М'ясоїдов зазначив, що не все так просто.

Куди діваються видалені повідомлення в месенджері

Чи можна повністю видалити листування у месенджері / Фото: sm-news.ru

За словами фахівця, дотримання цифрової "гігієни" та всіх правил безпеки, звичайно ж, знижує ризик витоку важливої інформації та даних. Але проблема полягає в тому, що розробники програмного забезпечення мають кілька лазівок, за допомогою яких вони можуть легко отримати доступ до вашого листування.

Експерт зазначив, що більша частина комунікаційних програм побудована на клієнт-серверній архітектурі. Це означає, що система працездатності завжди звертається до інфраструктури розробника, обмінюючись із нею різним контентом. Там він обробляється і передається вашому співрозмовнику.

Якщо в месенджері включено "наскрізне шифрування", тоді декларується, що листування можуть бачити лише ті користувачі, які в ньому беруть участь. Але така захисна функція є не у всіх додатків, та й це лише заява. При серйозних цілях ключ підбирається до закритих даних.

Тобто, видаляючи листування в месенджері, користувач повинен розуміти, що воно все одно залишається на серверах компанії. Він втрачає до неї доступ, а от в інженерів та розробників він залишається. І період зберігання видалених користувачами даних може становити дуже тривалим.

Звичайно, є способи, які дозволять підвищити захист, наприклад спеціальні програми. Але це можливо, якщо технологія передачі працює в обхід сервера протоколом peer-to-peer. Надсилати окремі повідомлення в такому ключі можна і в месенджері Telegram, але тільки якщо відкрити такий чат окремо через налаштування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що популярний месенджер перестане працювати на деяких смартфонах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини