Головна Новини HI-tech телефони Додатки та підписки для власників iPhone в Україні подорожчають: визначено дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Додатки та підписки для власників iPhone в Україні подорожчають: визначено дату

Усе через законодавчі зміни, які зобов’язують іноземні онлайн-сервіси, якими користуються українці, платити податки у 20%

13 січня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

До 14 січня компанія Apple підвищить вартість своїх програм і покупок у додатках в магазині App Store. Ціна для українців виросте на 20% — саме таку ставку для іноземних онлайн-сервісів встановила держава з 1 січня. Здорожчання, щоправда, не буде стосуватись автоматичних підписок. Про це повідомляє видання AIN.UA.

Додатки та підписки для власників iPhone в Україні подорожчають: визначено дату

Apple додає 20% ПДВ на ціни в App Store в Україні. Фото з відкритих джерел

"Як тільки зміни набудуть чинності, ціни оновляться у розділі "мої програми". Розробник може будь-коли змінити ціни на свої програми та покупки в додатках (включаючи підписки з автоматичним поновленням) у App Store Connect. Якщо ви пропонуєте підписку, ви можете зберегти старі ціни для наявних передплатників", — розповіли у Apple розробникам.
Як і передбачали експерти, законодавчі зміни торкнулись не компаній, а споживачів. При цьому закородонні компанії не поспішаються реєструватись офіційно в Україні, стоврюючи тут ТОВ. Адже тоді їм ще додатково доведеться утримувати штат працівників, офіс, платити податок на прибуток.
Додамо, що першими ціни на свої послуги для українців підняли ще у грудні eBay, Amazon,  Google, Adobe та інші. Компанія Meta також додала 20% для послуг своєї соціальної мережі Facebook в Україні з 3 січня.

Нагадаємо, за новими правилами, електронні послуги, які компанії-нерезиденти, тобто ті, що не мають у країні постійного представництва, але здійснюють свою діяльність в Україні, будуть оподатковуватись у розмірі 20%. Водночас, виключена норма про "податок на іноземну рекламу", тобто українські юрособи та ФОП не повинні сплачувати 20% податку при купівлі електронних послуг у іноземних компаній.

Читайте також: Вийшло важливе оновлення iOS: Apple виправила небезпечну вразливість iPhone




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини