Головна Новини HI-tech телефони Чи можна залишати смартфон на ніч біля ліжка
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна залишати смартфон на ніч біля ліжка

Експерт розповів, чи може це бути небезпечно для здоров'я

16 грудня 2020, 18:37 comments1292
Поділіться публікацією:

Більшість людей грішить цим: залишає смартфон на тумбочці біля ліжка або засинає, гортаючи стрічку в соціальних мережах. Чи можна так робити, чи краще відмовитися від цієї звички, щоб не нашкодити своєму організму? Старший фахівець з тестування цифрових продуктів Сергій Кузьменко розповів про це детальніше.

Чи можна залишати смартфон на ніч біля ліжка

Чи можна залишати смартфон на ніч біля ліжка. Фото: unsplash

Згідно зі словами експерта, немає ніяких наукових доказів того, що тривале перебування поруч з телефоном може нашкодити здоров'ю людини. Цьому є підтвердження у висновку Всесвітньої організації охорони здоров'я, який було зроблено в 2014 році. У ньому повідомляється, що вчені не знайшли прямого зв'язку між використанням смартфона і появою проблем зі здоров'ям. Виходить, що немає небезпеки в тому, щоб залишити гаджет на тумбочці біля ліжка, коли людина лягає спати.

Крім цього, Кузьменко рекомендує занадто довго не засиджуватися в телефоні перед сном, так як це може призвести до погіршення зору. А краще за все, не використовувати смартфон за годину до відходу до сну, говорить він.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як видалити подряпини з екрану смартфона. Які б міцні матеріали не використовував виробник смартфона, ризик подряпати або пошкодити екран нікуди не зникне. Але, якщо знати декілька хитрощів, то можна самостійно позбавитися від подряпин на екрані.
Фахівці пояснюють, якщо подряпини з'явилися на захисній плівці або склі, то найправильніше рішення — відразу замінити їх. Але якщо ж постраждав сам екран, то можна самому спробувати виправити цей недолік. І для цього вам знадобляться підручні засоби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини