Головна Новини HI-tech телефони Apple додасть функцію для порятунку життя власника гаджету: чи корисна вона для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple додасть функцію для порятунку життя власника гаджету: чи корисна вона для українців

В Apple повідомили, що оновлять гаджети та додадуть в них нові датчики

2 листопада 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Apple додасть функцію для порятунку життя власника гаджету: чи корисна вона для українців

У Apple модернізуватимуть гаджети, фото з відкритих джерел

У компанії Apple завили, що будуть оновлювати свої гаджети й в наступному році. Зокрема, додадуть нову функцію для "розумного" телефона. Таким чином годинники, смартфони та інші гаджети отримають функцію здійснення автоматичного дзвінка до екстреної служби. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Мова йде про те, що в гаджет вбудують нові датчики. Серед яких акселерометр, що вимірює гравітаційну силу та прискорення. Такі акселерометри вже наявні в смартфонах, однак вони будуть вдосконалені для того, щоб реєструвати зміни в навколишньому середовищі за небезпечних ситуацій. Наприклад, користувач телефону їде в авто й потрапляє в аварію, тоді телефон, оцінивши отримані дані про гравітацію та прискорення руху будуть автоматично додзвонюватися в екстрені служби — на лінію "911".

В компанії називають нову функцію "виявлення збоїв". Розробники вже протягом 2021 року протестували вбудовані датчики в цих пристроях. Відповідно до дослідження, датчики фіксували понад 10 мільйонів "збоїв" і викликали екстрені служби. У Apple Watch були вбудовані датчики руху в 2018 році, що визначали чи падає людина чи йде в нормальному положенні. Якщо людина не відповідала на запитання "чи все гаразд", годинник викликав 911. Цього року компанія додала до найновішої версії операційної системи iPhone функцію, яка оцінює стійкість користувачів при ходьбі.

Поки що це лише анонс запровадження нових функцій в пристроях, які випускає компанія. Тому чи ця функція буде модернізована для інших країн світу, крім США, не повідомляється. Адже користувачі продукції в Україні не зможуть подзвонити на 911. Тому потрібно переформатування під гарячі урядові лінії в кожній країні окремо.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, куди діваються видалені повідомлення в месенджері.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини