Головна Новини HI-tech гаджет Як не дати мобільним додаткам вкрасти особисті дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не дати мобільним додаткам вкрасти особисті дані

Експерт Салават Ханов розповів, як використовувати мобільні додатки, щоб захистити свої дані від шахраїв

6 червня 2021, 16:45 comments2270
Поділіться публікацією:

У своїх смартфонах більшість людей зберігає важливу особисту інформацію, не усвідомлюючи, наскільки вона може бути вразливою, особливо, коли на ґаджет встановлено десятки мобільних додатків.

Як не дати мобільним додаткам вкрасти особисті дані

Як захистити особисті дані у телефоні (фото з відкритих джерел)

Експерт Салават Ханов розповів, як захистити свої дані від шахраїв.

Щоб забезпечити безпеку спілкування і позбутися від стеження, фахівець рекомендує відключити або обмежувати певним додаткам доступ до своєї геолокації.

Важливо пам'ятати, що якщо ви дозволяєте додатку визначити ваше місце знаходження один раз, то він може продовжувати отримувати його знову і знову за допомогою даних точок доступу (Wi-Fi, GPS і Bluetooth).

Також потрібно уважно читати Політику конфіденційності, хоча дуже невеликий відсоток користувачів вивчає цей документ. І дуже даремно, адже іноді ми самі дозволяємо додаткам отримувати доступ до списку контактів або фотографій.

Крім того, експерт не рекомендує надавати про себе багато особистої інформації, наприклад, у додатках для знайомств. Деякі з них можуть збирати дані про користувача, а потім продавати їх брокерам. Особливо небезпечним є програма, яка надає безплатний VPN, оскільки через цей сервер проходить весь трафік користувача.

Щоб у шахраїв не залишалося шансів отримати ваші особисті дані, потрібно вчасно оновлювати програмне забезпечення. У ньому можуть міститися виправлення помилок, пов'язаних із безпекою користувача і його даних.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що функція геолокації на смартфоні надає низку переваг для користувача, але, якщо ви стурбовані захистом особистих даних, тоді її краще відключати. Експерт Володимир Гриценко розповів, чому це важливо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Брат

6 червня 2021, 15:58

Главное-не ставить на смарт мусор-фейсобтейбл,индвестиграм и т.п. западное дерьмо.Второе-для важной записываемой информации и иметь старую Нокию на Симбиан-об этом надо было думать в 2011-2013,пока они были.Или Старые клавишные Самсунги с нормальной прошивкой.Третье-минимально расплачиваться картой,четвертое-никогда не позволять программам запоминать пароли-помнить самому.А соблюсти все эти правила возможно только ЧЕЛОВЕКУ,воспитанному советским строем.Вот так-то,детки.


Новини