Головна Новини HI-tech гаджет Виявлено 17 небезпечних додатків на Android
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено 17 небезпечних додатків на Android

Деякими з них ви напевно користувалися

30 вересня 2020, 13:07 comments1186
Поділіться публікацією:

У 17 додатках для смартфонів на операційній системі Android виявили небезпечне шкідливе програмне забезпечення (ПО), мета якого — красти особисті дані користувачів. Про це повідомляє портал Zscaler, основна мета якого стежити за безпекою особистих даних користувачів.

Виявлено 17 небезпечних додатків на Android

За словами аналітиків компанії, мова йде про шкідливий Joker, розробники якого продовжують знаходити лазівки для того, щоб потрапити в офіційний магазин додатків Google Play. Співробітники компанії знайшли принаймні 17 небезпечних програм. Серед них перекладач, месенджери для обміну повідомленнями, додаток для роботи з фото, конвертери PDF-файлів. В сумі додатки завантажили близько 120 тисяч разів.

Joker в разі успішного встановлення на смартфоні на Android зможе красти SMS-повідомлення, списки з контактами, інформацію про пристрій. Зараз всі вичислені небезпечні програми недоступні для завантаження.

Як раніше повідомляли "Коментарі", великі технологічні компанії почали видаляти китайські додатки.

UC Browser, Shareit і Club Factory та інші додатки, заблоковані Індією, більше не відображаються в Apple App Store і Google Play Store. У своїй заяві представник Google повідомив, що компанія "тимчасово заблокувала доступ до китайських додатків" в Google Play Store на час ознайомлення з новими правилами від індійського уряду ". Компанія Apple, яка так само як Google, виконує вказівки індійської влади, не відповіла на запит про коментарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини