Головна Новини HI-tech технології Великі технологічні компанії почали видаляти китайські додатки
commentss НОВИНИ Всі новини

Великі технологічні компанії почали видаляти китайські додатки

Уряд Індії зажадав від Apple і Google заблокувати китайські додатки для громадян Індії

2 липня 2020, 14:09
Поділіться публікацією:

Через два дні після того, як Індія заблокувала 59 додатків, розроблених китайськими фірмами, Google і Apple почали виконувати вимогу індійського уряду і не дозволяють своїм індійським користувачам отримати доступ до цих додатків. Про це повідомив інформаційний ресурс Techcrunch.

Великі технологічні компанії почали видаляти китайські додатки

UC Browser, Shareit і Club Factory та інші додатки, заблоковані Індією, більше не відображаються в Apple App Store і Google Play Store. У своїй заяві представник Google повідомив, що компанія "тимчасово заблокувала доступ до китайських додатків Google Play Store на час ознайомлення з новими правилами від індійського уряду". Компанія Apple, яка так само, як Google, виконує вказівки індійської влади, не відповіла на запит про відгуки.

Деякі розробники, включаючи ByteDance, добровільно зробили свої додатки недоступними в Індії, — повідомило TechCrunch джерело, яке знайоме із ситуацією.

Нагадаємо, що Міністерство зв'язку Індії на початку цього тижня наказало телекомунікаційних мережам та іншим інтернет-провайдерам заблокувати доступ до 59 китайським додатками. Вказівка вступила у силу негайно. Веб-сайти багатьох з цих програм також стали недоступними в Індії. Дії Apple і Google, чиє програмне забезпечення використовується майже в кожному смартфоні по усій планеті, є черговою ескалацією безпрецедентної напруги, яка останнім часом виникла між Китаєм і Індією.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple запатентувала технологію дистанційного селфі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини