Головна Новини HI-tech гаджет Робот-порохотяг перетворився в небезпечний шпигунський пристрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот-порохотяг перетворився в небезпечний шпигунський пристрій

Робот-порохотяг зможе шпигувати за користувачем за допомогою звукових хвиль

20 листопада 2020, 18:46
Поділіться публікацією:

Ніхто не хоче витрачати свій вільний час на прибирання будинку за допомогою порохотяга, але використання для цього робота може бути не найкращою ідеєю.

Робот-порохотяг перетворився в небезпечний шпигунський пристрій

ФОТО: Metro

В останні роки спостерігається зростання кількості роботів-порохотягів, які можуть самостійно долати перешкоди і прибирати будинок. Але дослідники в Сполучених Штатах виявили спосіб віддаленого перепрограмування цих маленьких роботів-помічників для роботи проти своїх користувачів. Зокрема, лазери LiDAR, які вони використовують для сканування об'єктів, можуть бути захоплені і перетворені в звукові хвилі, перетворюючи пилососи в пристрої для шпигунства.

Використовуючи програмне забезпечення для обробки сигналів і системи машинного навчання, комп'ютери можуть точно визначати мовні і музичні патерни таких речей, як телешоу — навіть якщо в вакуумі немає мікрофона. Експерти по конфіденційності припустили, що карти, створені вакуумними ботами, які часто зберігаються в хмарі, являють собою потенційні порушення конфіденційності, які можуть дати рекламодавцям доступ до інформації про такі речі, як розмір будинку, що передбачає рівень доходу і іншу інформацію, пов'язану з образом життя.

Як повідомляло видання "Коментарі", в армії США для патрулювання режимних об'єктів використовують роботів-собак, які "вміють справляти потребу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини