Головна Новини HI-tech гаджет Apple відмовила у співпраці своєму головному постачальнику через скандал на виробництві
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple відмовила у співпраці своєму головному постачальнику через скандал на виробництві

В Apple не розкривають всіх деталей гучної справи, але зізнаються, що порушення на заводі компанії-підрядника могли значно вплинути на випуск нових телефонів iPhone

9 листопада 2020, 15:55
Поділіться публікацією:

Американська компанія Apple відправила на випробувальний термін одного зі своїх основних постачальників за порушення правил постачання.

Apple відмовила у співпраці своєму головному постачальнику через скандал на виробництві

Фото: Ldaily

Тайванська фірма Pegatron, яка займається складанням "яблучних" телефонів, попросила працювати студентів понаднормово і в нічні зміни на одному із заводів компанії. На думку компанії-замовника, в цій справі порушили Кодекс постачальника, коли дозволили працювати студентам, які не мають ніякого відношення до практики на заводі.

"Деяким студентам, які працювали в кампусах Pegatron в Шанхаї та Куншан, виставили нічні зміни, вони працювали понаднормово на посадах, не пов'язаних з їх спеціалізаціями. Також умови праці не відповідали місцевим нормам і правилам", — йдеться в повідомленні компанії Apple.

В Apple повідомляють, що компанія-підрядник підробила документи і неправильно оформила деяких працівників. Компанія Pegatron, своєю чергою, заявляє, що вирішила цю проблему, як тільки про неї стало відомо. Apple повідомляє, що не укладатиме жодних нових договорів, поки ті не усунуть всі порушення.

"Відповідальні за порушення, які відбулися в Pegatron, доклали всіх зусиль, щоб уникнути нашого нагляду", — коментують в Apple і повідомляють про намір звільнити виконавчого директора, відповідального за прийом студентів на роботу.

У компанії Pegatron часто скаржилися на умови роботи на тих заводах, які постачають продукцію компанії Apple. У 2014-му навіть проводилося журналістські розслідування, коли репортери BBC під прикриттям працювали 18 днів поспіль без вихідних або 16-годинних змінах безперервно.

Студентів усунули з виробничої лінії та виплатили належну компенсацію. У компанії мають намір провести зовнішню перевірку.

В Apple не розкривають всіх деталей гучної справи, але зізнаються, що порушення на заводі компанії-підрядника могли значно вплинути на випуск нових телефонів iPhone.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Apple розробляє власну пошукову систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини