Головна Новини HI-tech авто.технології Стало відомо, чому Tesla не випускатиме нові автомобілі у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Tesla не випускатиме нові автомобілі у 2022 році

Tesla не буде випускати нові моделі електромобілів Tesla Model 2 та Cybertruck у 2022 році

27 січня 2022, 11:25
Поділіться публікацією:

Tesla відклала запуск автомобілів Tesla Model 2 та Cybertruck у 2022 році. Головною причиною такого рішення стали проблеми з постачанням мікрочіпів. Про це заявив особисто засновник компанії Ілон Маск під час звіту за IV квартал 2021 року. Про це повідомляє видання CNBC, передає портал "Коментарі".

Стало відомо, чому Tesla не випускатиме нові автомобілі у 2022 році

Tesla не випускатиме нові автомобілі у 2022 році. Фото з відкритих джерел

"Через тривалий дефіцит чіпів у 2022 році компанія все ще не зможе представити нові моделі електромобілів — Tesla Model 2 та Cybertruck", — заявив Ілон Маск.

За його словами у компанії немає гострої потреби випускати на ринок нові моделі електрокарів, оскільки нині більш логічно з точки зору прибутку нарощувати виробництво вже наявних моделей і заробляти на них. Останній рік показав, що така стратегія має сенс. Прибуток компанії Tesla у 2021 році виріс до 5,5 мільярдів доларів, загалом компанія продала автомобілів на майже 54 мільярди доларів. 2021 рік став рекордним для компанії. 

Що стосується нових моделей Tesla, то улітку 2021 з’явилась новина про те, що у компанії працюють над виробництвом бюджетної моделі, яка коштуватиме 25 тисяч доларів і з’явиться у продажі за два роки. Проте наразі компанія зупинила розробку Tesla Model 2 через брак мікрочіпів. Схожа доля з позашляховиком на електродвигуні Cybertruck. Його випуск переносили через нестачу акумуляторів вже кілька разів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що у грудні 2021 року Tesla Model 3 стала найпопулярнішим автомобілем у Європі.

Також раніше у компанії Apple заявляли, що через брак на ринку мікрочіпів, вони не можуть розгорнути більш чисельне виробництво своєї продукції.

Читайте також: Hugo Boss змінює логотип і стратегію розвитку: чим дивуватиме клієнтів бренд (ФОТО)




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини