Головна Новини HI-tech авто.технології Брелоки Apple стали використовувати для викрадення автомобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

Брелоки Apple стали використовувати для викрадення автомобілів

Канадські поліцейські повідомили, що злодії стали використовувати мітки AirTag для викрадення автомобілів

5 грудня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Зручний маячок Apple AirTag, покликаний відстежувати розташування речей за допомогою Bluetooth, стали використовувати для викрадення автомобільних засобів. Про це розповіли у пресслужбі поліції регіону Йорк.

Брелоки Apple стали використовувати для викрадення автомобілів

Як мітку Apple використовують для угону авто (фото з відкритих джерел)

У Канаді за допомогою міток Apple стали відстежувати автомобілі, щоб потім їх непомітно викрасти. Зловмисники знаходять цікаву для них модель у громадському місці, наприклад, на стоянці торгового центру, чіпляють на неї маячок AirTag, а вночі знаходять її, зламують і за допомогою спеціального пристрою змінюють налаштування ключів, щоб завести двигун та втекти з місця злочину.

Відомо, що з вересня поточного року в передмісті Торонто сталося мінімум 5 таких викрадень, і поліція припускає, що подібні крадіжки почастішають. Згідно з даними, найпопулярнішими автомобілями є Lexus, Toyota і Honda, також вантажівки Ford F-Series.

Городян просять ставити свої транспортні засоби в гаражі, а не залишати на вулиці, а також блокувати кермо, порти та перевіряти автомобілі на маячки. Або ж власники можуть залишати свої брелоки Apple, щоб у разі крадіжки знайти свою машину.

Зазначається, що поліція безпосередньо не звинувачує Apple, але зображення та опис пристроїв прямо вказують на AirTag.

Нагадаємо, що дівчина зі штату Айова на ім'я Вікторія О'Коннор нещодавно використала функцію Apple Find My iPhone, яка тепер є частиною програми Find My в iOS 13, щоб знайти свою машину після крадіжки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти розповіли, чого не варто робити під час продажу автомобіля, щоб не відлякати покупця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини