Головна Новини HI-tech авто.технології Автопілот Tesla необоротно впливає на водіїв: що відбувається з увагою
commentss НОВИНИ Всі новини

Автопілот Tesla необоротно впливає на водіїв: що відбувається з увагою

Вчені MIT з'ясували, що автопілот сприяє розсіяному увазі водіїв

22 вересня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

Вчені Массачусетського технологічного інституту довели, що автопілот в сучасних автомобілях знижує увагу водіїв. Дослідження опублікували в науковому журналі Accident Analysis & Prevention.

Автопілот Tesla необоротно впливає на водіїв: що відбувається з увагою

Автопілот Tesla, фото з відкритих джерел

Поведінка водія змінюється в залежності від того, чи включений автопілот. Водії менше дивляться на дорогу і більше приділяють уваги областям, не пов'язаним з водінням, коли включений автопілот.

"Ми представляємо модель візуальної поведінки, яка може імітувати модель погляду, що спостерігається при ініційованому водієм некритичному відключенні автопілота (AP) Tesla при природному водінні по шосе", — сказано в повідомленні.

Водії можуть стати неуважними при використанні частково автоматизованих систем керування. Наслідки для безпеки, пов'язані з неуважністю, невідомі до тих пір, поки у нас не буде кількісної довідки про те, як візуальна поведінка змінюється з автоматизацією.

Модель заснована на візуальних даних за 290 епох з ініціювання ПД, ініційованих людиною. Тривалість погляду і перехід моделювалися за допомогою байєсовських узагальнених лінійних змішаних моделей.

Модель відтворює спостережувану картину погляду у водіїв. Компоненти моделі показують, що погляди на бездоріжжі були довшими з активним AP, ніж без нього, і що їх частотні характеристики змінилися. Позашляхові погляди, пов'язані з водінням, були менш частими при активному AP, ніж при ручному керуванні, в той час як погляди, не пов'язані з водінням, в області нижнього / центрального стека були найбільш частими і найбільш тривалими (22% поглядів перевищували 2 с) . Невелика різниця була виявлена в тривалості погляду на дорозі.

Модель може використовуватися в якості довідкової інформації для оцінки безпеки або для формулювання цілей проектування систем керування водіями.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що Tesla буде виробляти розумних роботів-гуманоїдів .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини