Головна Новини HI-tech інтернет Вводяться нові правила для фотографій в Facebook - заява Meta
commentss НОВИНИ Всі новини

Вводяться нові правила для фотографій в Facebook - заява Meta

Технологія розпізнавання облич несе з собою небезпеки, які турбують Facebook

3 листопада 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Незабаром користувачі виявлять певні зміни, завантажуючи нові фотографії у соцмережу Facebook або переглядаючи старі зображення, повідомляє агентство Interfax-Україна.

Вводяться нові правила для фотографій в Facebook - заява Meta

Функцію розпізнавання облич у Facebook незабаром вимкнуть - фото з мережі

Джером Пезенті, голова відділу штучного інтелекту Фейсбук, повідомив, що незабаром функція розпізнання облич буде відключена. Аналогічні зміни відбудуться в інших продуктах компанії, стверджує фахівець у своєму офіційному блозі на Meta

Причиною рішення є стурбованість користувачів широким застосуванням вказаної технології у суспільстві. З одного боку, вона у деяких випадках є корисною, з іншої — існують побоювання щодо її неправомірного використання. Між тим законодавці різних країн тільки ще розробляють правила, за якими технологію можна буде застосовувати. Наразі чітких правил використання розпізнавання облич не існує.

Досі соцмережа Facebook мала свої вимоги стосовно цього питання. Користувач, якщо бажав, активізував налаштування розпізнавання по фотографіям. Коли нововведення почне працювати, ці налаштування вже не діятимуть. Крім того компанія зобов'язується видалити шаблон, згідно з яким працював алгоритм.

Зміни зачеплять також автоматичне генерування альтернативного тексту (ААТ). Технологія була корисна для сліпих людей та осіб з вадами зору. Відтепер у цьому описі не буде вказано імен людей, зображених на фотографіях.

Функція розпізнавання облич зазвичай використовувалась для того, щоб знаходити в мережі контент із своїм зображенням. Людина могла продивитись його, попросити видалити, якщо бажає. Згідно з її діями потім пропонувався більш актуальний контент у стрічці новин. Також функція була корисною у випадку, якщо були спроби видати себе за когось іншого або неправомірно присвоїти чиюсь зовнішність.

Нагадуємо, що нещодавно компанія Facebook оголосила, що матиме нову назву Meta, а ім'я соцмережі при цьому не зміниться. Більше дізнатись про це можна за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини