Головна Новини HI-tech інтернет Вісім порад, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вісім порад, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті

Шахраї в інтернеті, на жаль, очікують користувачів чи не на кожному кроці

9 лютого 2021, 17:58 comments2904
Поділіться публікацією:

9 лютого в усьому світі відзначаються День безпечного інтернету. З нагоди цього свята представники Кіберполіції України вирішили поділитися із користувачами Мережі простими правилами щодо захисту від інтернет-шахраїв на офіційній сторінці представництва у Facebook.

Вісім порад, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті

Інтернет-користувачі пильно полюють за особистими даними людей. Фото із відкритих джерел

Спеціалісти дали всього вісім дієвих порад.

1. Паролі. Багатьом людям важко запам’ятовувати численні паролі, тим більше коли вони різного рівня складності. Тим не менш, кіберполіцейські наголошують на необхідності створення надійних паролей (із малими і великими літерами, цифрами та спецсимволами). Також не треба вигадувати єдиний пароль для усіх ресурсів.

2. Сумнівні посилання. На електронну пошту чи в особисті повідомлення у соцмережах часто приходять спам-повідомлення різної тематики. У більшості випадків вони супроводжуються посиланнями на інші сайти. Якщо не впевнені у їхній безпечності, то ігноруйте зазначену у листах інформацію, якою б привабливою вона не здавалася.

3. Номер телефону. Якщо ви маєте номер мобільного, який "прив’язаний" до банківських карт, краще не використовувати його для реєстрації у будь-яких соцмережах.

4. Захист документів. Жоден із існуючих месенджерів не гарантує повної безпеки та конфіденційності. Саме тому фото документів чи іншу важливу інформацію краще не пересилати в особистих повідомленнях. Якщо ж ви цим користуєтеся, видаляйте листи одразу, щойно потрібний адресат завантажить потрібні файли.

5. Вибір інтернету. Безкоштовний Wi-Fi — фішка багатьох сучасних закладів типу кафе, ресторанів, торгових центрів тощо. Утім, якщо маєте можливість користуватися мобільним інтернетом, обирайте саме його.

6. Антивірус. "Святая святих" всіх користувачів інтернету — не забуваємо про антивірусні програми, які захистять ваш ґаджет від підозрілих файлів.

7. Завантаження програм. Не користуйтеся підозрілими та неперевіреними сайтами для отримання необхідних вам програм чи додатків. Часто у такі файли "вшиті" віруси, що можуть пошкодити операційну систему комп’ютера або й допомогти шахраям вкрасти ваші особисті дані.

8. Підтвердження входу. Страшні для багатьох слова "двофакторна аутентифікація", себто підтвердження входу не лише паролем, а й за номером телефону — важлива перепона для шахраїв. Якщо маєте можливість увімкнути таку функцію на сайті чи у соцмережі, якими користуєтеся, обов’язково зробіть це.

Команда "Коментарів" бажає усім читачам вільного та безпечного інтернет-користування.

Раніше ж на порталі повідомляли, який вид інтернет-шахрайства визнано найпоширенішим в Україні.

Додатково пропонуємо дізнатися, які платні функції збирається ввести найближчим часом соціальна мережа Twitter.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини