Головна Новини HI-tech інтернет В Twitter можуть з’явитися платні функції
commentss НОВИНИ Всі новини

В Twitter можуть з’явитися платні функції

Компанія планує стабілізувати власні доходи шляхом платних нововведень

9 лютого 2021, 15:18
Поділіться публікацією:

Компанія Twitter, яка володіє одноіменною соціальною мережею, починає працювати над впровадженням платних функцій для користувачів. Така інформація надійшла від головного фінансового директора організації Неда Сігала, повідомляє Bloomberg.

В Twitter можуть з’явитися платні функції

Представники Twitter можуть ввести платні послуги. Фото із відкритих джерел

За словами його співрозмовників, Сігал неодноразово під час діалогів із аналітиками та інвесторами натякав на необхідність появи нових сервісів у Twitter, за які б люди мали сплачувати певні кошти. До таких дій в компанії можуть вдатися через не найкращий фінансовий стан на фоні коронавірусної пандемії. Частка реклами, що подається у соцмережі, сильно програє у порівнянні із тим же Facebook.

Що ж може стати платним у Twitter?

• Стрічка без реклами. Більшість користувачів соцмережі погодиться: рекламу на цьому ресурсі важко назвати набридливою, утім її може стати більше, якщо з’явиться можливість позбавитися від неї зовсім. Водночас у цьому вбачають проблему для рекламодавців, які співпрацюють із Twitter — мовляв, як тоді шукати споживача, коли він відмовиться від перегляду оголошень?

• Користування Tweetdeck. Про цей сервіс відомо не настільки широкому загалу, як про сам Twitter. Водночас існування Tweetdeck справді є зручним для багатьох представників бізнесу. З допомогою сервісу офіційну сторінку певної компанії може адмініструвати одразу кілька осіб. Між іншим, ідея запровадити плату за Tweetdeck виникає в адміністрації соцмережі уже не вперше.

• Ексклюзивний вміст. Один варіантів такого нововведення схожий на концепт роботи деяких онлайн ЗМІ. Принцип простий — певна частка інформації доступна широкому загалу, а інша, більш "коштовна" — лише за підпискою. Впровадження подібного і розглядають у Twitter.

• Якісніше відео. Можливе платне завантаження роликів із кращою якістю або більшою тривалістю.

• Верифікація. Ідея мати блакитну "пташечку" біля власного імені — дуже цікава для багатьох користувачів. Утім їй не пророчать успіху, адже правила Twitter стверджують, що позначка "підтвердження" призначена для "відомих облікових записів". Чи ж погодяться у компанії "продавати відомість"?

• Аналітика. Користувачі вже отримують безплатну аналітику — кількість підписників за місяць чи покази публікацій. Але в компанії стверджують, що статистика може бути набагато об’ємнішою. І от за це, ймовірно, запропонують заплатити.

• Оформлення. Розглядається варіант оплати за можливість експериментувати із виглядом власного акаунту — кольори сторінки, хештеги, стікери (емодзі) тощо.

Керівник відділу доходів Twitter Брюс Фальк говорить, що компанії важливо підвищити стійкість доходів. Саме для цього і можуть впровадити платні функції, ймовірно уже у 2021 році.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що український сегмент Twitter обурений тим, що в соцмережі верифікували акаунт МЗС РФ в Криму — назріває скандал.

Також на порталі можна дізнатися, за які пости про коронавірус користувачів Facebook та Instagram блокуватимуть і навіть видалятимуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини