Головна Новини HI-tech інтернет В Америці Google і Facebook викрили в змові
commentss НОВИНИ Всі новини

В Америці Google і Facebook викрили в змові

Найближчим часом почнуться судові процеси проти двох монополістів

17 грудня 2020, 12:05
Поділіться публікацією:

Кілька американських штатів звинуватили корпорацію Google в порушеннях антимонопольного законодавства, зокрема, в домовленостях з компанією Facebook. Про це повідомляє вісник Техаського окружного суду.

В Америці Google і Facebook викрили в змові

Влада подали колективний позов, в якому стверджується, що компанії домовилися уникати конкуренції один з одним в ряді сфер, що стосуються реклами в інтернеті.

З позову випливає, раніше компанії змагалися на ринку реклами. Однак вони домовилися уникати конкуренції в ряді сфер, зокрема, шляхом проведення аукціонів, на яких розподілялися замовлення на рекламу. Таким чином компанії могли ділити ринок і маніпулювати цінами. Завищена вартість реклами у загальному підсумку лягала на американських споживачів.

Така монополізація Google в області інтернет-реклами, включаючи угоди з Facebook, вводить в оману користувачів і клієнтів, а також перешкоджають здорової конкуренції. Позивачі мають намір домогтися, щоб суд зобов'язав Google виплатити штраф. Крім того, вони домагаються прийняття заходів, які б відновили конкуренцію на рекламному ринку і не дозволили б зловживати становищем монополіста.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Twitter заявив про закриття популярного сервісу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини