Головна Новини HI-tech інтернет У Twitter додали нову функцію для збереження спокою користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Twitter додали нову функцію для збереження спокою користувачів

Розробники Twitter створили спеціальний фільтр для виявлення користувачів, які роблять спілкування у соцмережі деструктивним

2 вересня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

У Twitter додали нову функцію для збереження спокою користувачів

Twitter, фото із відкритих джерел

Американська соціальна мережа ведення та обміну мікроблогами Twitter почала тестувати так званий "безпечний режим", унеможливлюючий розповсюдження "hate speach". Про це повідомляється у блозі Twitter.

 Користування безпечним режимом дозволить на сім днів вимикати будь-яку взаємодію із потенційним "хейтером".

"Якщо в налаштуваннях ввімкнено "безпечний режим", наші системи проводитимуть оцінку ймовірності негативної взаємодії, враховуючи як зміст твітів, так і відносини між автором твіту та тим, хто відповідає на нього", — пояснили механізм дії нової функції її розробники.

Наразі ця функція доступна не всім користувачам Twitter, а лише деяким із тих, хто користується англомовною версією додатку.

Рішення про запровадження в соцмережі своєрідного фільтру негативу стало результатом взаємодії персоналу Twitter та провідних фахівців з питань прав людини, психологів, кіберфахівців і не тільки.

У компанії не відкидають можливості наявності багів під час роботи "безпечного режиму" в перший час, проте запевняють, що вестимуть постійний моніторинг та безперевне покращення системи.

Окрім того, користувачу завжди буде доступним список аккаунтів, які знаходяться у бані, а також можливість виводити їх із-під заборони у будь-який час.   

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українець Богдан Кулич отримав від Twitter 3,5 тис. доларів за виявлення технічної помилки в роботі соцмережі. Чоловік не полінувався провести експеримент, за результатами якого виявилось, що в процесі автоматичної обрізки фото Twitter на фотографіях лишає переважно молодих світлошкірих людей худорлявої статури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини