Головна Новини HI-tech інтернет За виявлення якої помилки українець отримав від Twitter 3500 доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

За виявлення якої помилки українець отримав від Twitter 3500 доларів

Українець Богдан Кулинич виявив в алгоритмі соцмережі «расистську» помилку

11 серпня 2021, 14:33
Поділіться публікацією:

Соціальна мережа Twitter, як і багато інших великих компаній, нерідко залучає до вдосконалення платформи звичайних користувачів. Одним із таких став українець Богдан Кулініч, який є аспірантом університету EFPL у Швейцарії. Як повідомляє "Бабель", він зміг отримати нагородні 3,5 тис. доларів за виявлення незвичної помилки в алгоритмі соцмережі.

За виявлення якої помилки українець отримав від Twitter 3500 доларів

Українець отримав від Twitter 3,5 тис. доларів за виявлення багу в системі. Фото: Global Look Press

Як відомо, Twitter користується автоматичним сервісом обрізки фотографій. Якщо ви відкриєте знімок, опублікований у будь-якому з твітів, то переконаєтеся, що в початковому варіанті система показує вам не всі фото.

Проблеми із показом зображень у компанії почалися, коли обурені користувачі помітили дивну особливість: сервіс чомусь концентрувався на білошкірих людях, а одного разу навіть "визнав кращою" собаку з білою шерстю, відрізавши чорну з прев’ю фото повністю. При цьому в Twitter зазначають, що система повинна нібито виділяти "найцікавіші" частини знімків, що, зрозуміло, надалі звучить досить по-расистськи.

Спочатку розробники соцмережі та технічна підтримка намагалися розібратися самостійно, але незабаром оголосили про те, що людина, яка виявить баг і підтвердить його наявність, зможе розраховувати на фінансову винагороду.

Через кілька місяців 3,5 тис. доларів отримав Богдан Кулинич. Як виявилося, для цього хлопець всього лише нагенерував фотографії осіб із різними рисами обличчя і кольором шкіри, а потім завантажив їх крізь автоматичну обрізку соцмережі. Експеримент підтвердив: баг дійсно існує — Twitterу більше "подобаються" люди молодші, зі світлішим відтінком шкіри й "тоншою" фігурою.

За виявлення якої помилки українець отримав від Twitter 3500 доларів - фото 2

У компанії планують позбутися наявного бага, щоб питання "расизму" Twitter було закрите.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яку нову функцію почали тестувати розробники Twitter. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які платні можливості надає своїм користувачам ця соціальна мережа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини