Головна Новини HI-tech інтернет У Мінцифри розказали про успіхи у приєднанні сіл до інтернету
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінцифри розказали про успіхи у приєднанні сіл до інтернету

Федоров підкреслив, що відомство зуміло вкластися в меншу суму й зекономити бюджетні кошти

17 лютого 2023, 14:05
Поділіться публікацією:

Команда Мінцифри перевиконала план та попередила нераціональне використання 216,7 млн гривень на старті проєкту. Про це повідомив у соцмережі Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, покликаючись на результат аналізу інтернет-субвенції Рахункової палати. 

У Мінцифри розказали про успіхи у приєднанні сіл до інтернету

Фото: https://www.gettyimages.com/


"Нашою метою було під‘єднати до інтернету три тисячі сіл та шість тисяч лікарень, шкіл, дитячих садків тощо. На це виділили 500 млн гривень. Але команді Мінцифри вдалося оптимізувати процес, тому вклалися у 316 млн гривень. При цьому під‘єднавши до інтернету 3273 села та 7,5 тисяч соцзакладів", — написав він.


Отже, маємо суттєву економію для держбюджету, підкреслив міністр. За словами Федорова, усі зекономлені кошти громади використали на територіальну оборону та підключення інших сіл до інтернету.


Раніше ми писали, що у "Дії" з'являться довгоочікувані сервіси. Незабаром платформа доповниться шістьма новими опціями. Зокрема, подача заяви про шлюб триватиме до 15 хвилин.  Крім того, українці зможуть отримати права у форматі digital first — користуватися лише цифровим аналогом без пластику. Разом з тим, отримати витяг про несудимість з реєстру стане можливим протягом кількох хвилин. Якщо дані є в реєстрах, інформація підтягнеться автоматично, нічого не потрібно вводити вручну, запевняють у відомстві. Крім того, відкриється можливість замовити рішення судової справи в “Дії”. Він буде підписаний електронним підписом судді й матиме таку ж юридичну силу, що й паперовий аналог. 


Також ми повідомляли, що нардеп Верховної Ради України ІХ скликання (фракція "Слуга Народу"), член Комітету ВР з аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук сказав, що розмінування та відновлення сільськогосподарських земель – одне з найважливіших питань агросектору України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини