Головна Новини HI-tech технології У «Дії» з'являться довгоочікувані сервіси
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Дії» з'являться довгоочікувані сервіси

Платформа доповниться шістьма новими опціями.

15 лютого 2023, 14:55
Поділіться публікацією:

Незабаром через сайт або програму “Дія” можна буде:

У «Дії» з'являться довгоочікувані сервіси

Додаток "Дія"


▪️подати заяву на одруження;

▪️замінити посвідчення водія;

▪️скасувати "шеринг" авто;

▪️розмитнити авто;

▪️одержати довідку про несудимість;

▪️замовити "судове рішення".


Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України, передають “Коментарі”. Так, подача заяви про шлюб триватиме до 15 хвилин: один партнер заповнює заяву в “Дії”, а інший її підписує електронним підписом.


Опція “Заміна посвідчення водія” передбачає, що з’явиться можливість замінити права не лише ID-карткою, а й із закордонним паспортом чи посвідкою на постійне чи тимчасове проживання для іноземців. Крім того, українці зможуть отримати права у форматі digital first — користуватися лише цифровим аналогом без пластику. 


Для скасування належного користувача не потрібно буде йти в сервісний центр МВС, писати заяву або чекати, поки сплине термін дії шерингу авто, на який його призначили. 


Разом з тим, отримати витяг про несудимість з реєстру можна протягом кількох хвилин. Якщо дані є в реєстрах, інформація підтягнеться автоматично, нічого не потрібно вводити вручну, запевняють у відомстві. 


Крім того, відкриється можливість замовити рішення судової справи в “Дії”. Він буде підписаний електронним підписом судді й матиме таку ж юридичну силу, що й паперовий аналог. 


У Мінцифри також анонсували послугу розмитнення авто в кілька кліків. Очікується, що розрахунок митного збору відбуватиметься за новою системою, яка повністю виключить людський фактор. 


“Коментарі” повідомляли, що Європейська Комісія ухвалила пропозицію включити роумінг до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Після цього українським туристам більше не доведеться сплачувати жодних додаткових зборів за користування мобільними телефонами під час подорожей в ЄС, а мандрівники з ЄС матимуть ті самі права під час відвідування України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини