Головна Новини HI-tech інтернет Топ найпопулярніших статей української Вікіпедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ найпопулярніших статей української Вікіпедії

Королева Британії Єлизавета II стала найпопулярнішою сучасницею

31 січня 2022, 22:53
Поділіться публікацією:

Українськомовний розділ найбільшої онлайн-енциклопедії у світі Вікіпедії відзначає 18-річчя. 30 січня 2004 року було створено найпершу статтю українською мовою, яка мала назву "Атом". Про це пише ВВС, посилаючись на дані організації "Вікімедіа Україна".

Топ найпопулярніших статей української Вікіпедії

Вікіпедія - фото з відкритих джерел

Зазначається, що українська Вікіпедія розташована на 17 місці у світі серед 325 мовних розділів і налічує понад 1 мільйон 130 тисяч статей. Минулого року її відвідали понад 891 мільйон разів.

Найпопулярнішою у 2021 році серед статей онлайн-енциклопедії стала стаття про Україну, яку переглянули понад один мільйон разів.

Друге місце, як і 2020-го, посіла стаття про Тараса Шевченка, переглянута 772 тисячі разів. Крім того, користувачі виявляли інтерес до творчості Лесі Українки, Івана Франка, Ліни Костенко, цікавилися особистістю Богдана Хмельницького та Степана Бандери.

За даними організації, королева Британії Єлизавета II стала найпопулярнішою сучасницею. Статтю на українській Вікіпедії про неї переглянули майже 300 тисяч разів.

На третьому місці списку найпопулярніших статей стаття про українську столицю — Київ. Минулого року за кількістю переглядів вона була на четвертому місці.

Топ найпопулярніших статей української Вікіпедії - фото 2



Зазначається, що найпопулярнішою сучасною подією українськомовного розділу стала війна на Сході України, статтю про яку переглянули 229 тисяч разів. І загалом інтерес до тематики війни виріс. Наприклад, до рейтингу найпопулярніших статей потрапили статті про Збройні сили України, а також про НАТО, що відбулося вперше за тривалий час.

Раніше на порталі "Коментарі" - опублікували рейтинг найпопулярніших мобільних додатків: чим українці користуються найчастіше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини