Головна Новини HI-tech інтернет Не Google: список корисних пошукових систем, про які ви не знали
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Google: список корисних пошукових систем, про які ви не знали

Якими пошуковиками слід користуватися студентам, книгоманам та педагогам

31 січня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

В мережі Інтернет є чимало корисних ресурсів та пошукових систем, що збирають та оцифровують дані про наукові досягнення. Про це написав в Facebook Андрій Ставніцер, почесний консул Австрії в Одесі, український бізнесмен.

Не Google: список корисних пошукових систем, про які ви не знали

Де шукати книги, статті, дослідження, фото з відкритих джерел

Отже, в списку топ-8 пошуковиків для навчання та самоосвіти наступні.

Сайт www.refseek.com відкриває доступ до академічних ресурсів таких, як найповніші енциклопедії, монографії науковців різних країн світу, науково-популярні журнали. Інший пошуковик www.worldcat.org знайде книги в світових бібліотеках. Пошук здійснюється по вмісту понад 20 тисяч бібліотек.Тут можна шукати книжки, статті або зайти на сайт бібліотек американських вузів.

В пошуковику https://link.springer.com можна знайти чимало наукової літератури. Серед якої і статті, і протоколи досліджень, і книги.

Науково-популярні журнали можна знайти в пошуковику www.bioline.org.br. Публікації статей з економічних наук шукайте тут — http://repec.org. В пошуковику є дані про кілька мільйонів статей.

Знайти наукові сайти та статті можна через американську державну пошукову систему www.science.gov. Якщо вам захотілося безкоштовно завантажити книжки, зверніться до пошуковика www.pdfdrive.com. Повідомляється, що звідти документи завантажуються безкоштовно.

Також чимало безкоштовних для доступу академічних досліджень(70% з наявних) є в базі пошукової системи www.base-search.net

Всі ці іноземні ресурси на англійській мові. Також і публікації, і дослідження та книги, які там можна знайти, опубліковані англійською. Тому користувачу слід робити запити іноземною.

Як повідомляв портал "Коментарі", BMW стала інвестором для стартапу з центром розробки в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини