Головна Новини HI-tech технології BMW стала інвестором для стартапу з центром розробки в Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

BMW стала інвестором для стартапу з центром розробки в Києві

Компанія-виробник BMW планує інвестувати в стартап з розробки зарядок нового покоління для електромобілів

23 січня 2022, 00:05
Поділіться публікацією:

Німецька компанія вкладатиме кошти в розробку, якою займаються інженери, що знаходяться в Києві. Новітня технологія HeyCharge створена для зручної зарядки електромобілів без підключення до Інтернету. Про це повідомили на сторінці проекту "ElectroUА".

BMW стала інвестором для стартапу з центром розробки в Києві

В Україні більше купують електромобілів, фото з відкритих джерел

Стартап розроблено в Мюнхені, однак він поєднав Україну з Німеччиною. Наразі стартап профінансовано на 4,7 млн доларів, частка інвестицій BMW  не називається. Крім цієї компанії гроші в розвиток технології зарядки вклали: IONITY, Statkraft Ventures та інші.

Залучати інвесторів автори стартапу почали ще в 2020 році. За їх підрахунками, до 2040 року компанії перейдуть на виготовлення електрокарів. Тому зручна зарядка буде потрібна власникам підземних парковок в багатоповерхових будинках. Такі знадобляться для 56% населення Німеччини.

Нова технологія SecureChargе дозволяє власнику активувати зарядні термінали через програму HeyCharge або SDK по Bluetooth замість додатку чи RFID-карти. Таким чином можна буде за кілька хвилин налаштувати зв'язок між телефоном водія та зарадним пристроєм без інтернету. Використання програми SecureChargе допоможе зменшити витрати на підзарядку електромобілів на 80%.

Як повідомляв портал "Коментарі", відповідно до даних Міністерства внутрішніх справ, українці стали більше купувати електромобілів протягом останніх п'яти років. В 2021 році було зареєстровано 8541 автомобіль, це на 18,9% більше, ніж торік. Протягом останніх п'яти років з 2017 до 2021 в Україні зареєстрували 31 656 легкових автомобілів з електричним приводом. Про це повідомляють в прес-службі Федерації автопрому України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини