Головна Новини HI-tech інтернет Коли інтернет з'явиться у всіх селах України: у Мінцифрі відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли інтернет з'явиться у всіх селах України: у Мінцифрі відповіли

У планах міністерства продовжити проект "Інтернет-субвенція" і у 2022 році

29 листопада 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

До кінця 2021 року понад мільйон українців буде підключено до фіксованої мережі інтернет. Такою інформацією поділився голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров під час Online Summit, пише УНІАН.

Коли інтернет з'явиться у всіх селах України: у Мінцифрі відповіли

Коли інтернет з'явиться у всіх селах України - фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що до кінця поточного року в Мінцифрі забезпечать якісним інтернетом понад 3 тисячі сіл по всій країні, 670 громад та 6 тисяч об'єктів соціальної інфраструктури.

За словами Федорова, у планах міністерства продовжити проект "Інтернет-субвенція" і у 2022 році, щоб доступ до фіксованого інтернету мали 95% населення України.

"Після того, як депутати проголосують у другому читанні за бюджет наступного року, ми зможемо продовжити цей проект і у 2022 році досягти нашої мети – 95% якісного фіксованого інтернету по всій країні", — повідомив міністр.

Зазначимо, що на Рівненщині, населеному пункті Віллі, учні навчаються у дистанційному форматі, у зв'язку з тим, що педагоги повністю не прищепилися проти коронавірусу. Проте третина сільських учнів не можуть скористатися новацією, щоб навчати вдома, оскільки в цьому населеному пункті немає доступу до Інтернету. Школярі замість навчання копають картоплю. Загалом, за даними управління загальносередньої дошкільної освіти Міносвіти, лише чотири десятки шкіл не мають доступу до Мережі.

Раніше "Коментарі" писали, що Агентство ВВС News поспілкувалося з кількома експертами, які проаналізували причини несправностей у Мережі. Найвідоміший останній збій стався 4 жовтня 2021 р., коли у кількох мільярдів людей не працювала соціальна мережа Facebook та інші, з нею пов'язані.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини