Головна Новини HI-tech інтернет Google погрожує закрити свій пошуковик в Австралії
commentss НОВИНИ Всі новини

Google погрожує закрити свій пошуковик в Австралії

Новий закон в Австралії зобов'яже Google платити за новинний контент

22 січня 2021, 11:28
Поділіться публікацією:

Інтернет-гігант Google заявив про те, що видалить свою пошукову систему з Австралії через спроби країни змусити компанію ділитися роялті з видавцями новин.

Google погрожує закрити свій пошуковик в Австралії

Будівля Google / фото Mediasat

Приводом для такого гучної заяви стали дії австралійської влади — в країні вперше у світі збираються прийняти закон, який зобов'яже Google, Facebook і, можливо, інші технологічні компанії платити ЗМІ за їх новинний контент.

Керуючий директор Google Australia Мел Сілва заявила на слуханнях в Сенаті в п'ятницю, 22 січня, що закони "непрацездатні".

"Якби ця версія коду стала законом, у нас не було б іншого вибору, окрім як припинити доступ до Google Search в Австралії", — сказала вона.

Американські фірми у відповідь попередили, що закон змусить їх відмовитися від деяких зі своїх послуг. На що прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що законодавці не поступляться загрозам.

Хоча Австралія далека від найбільшого ринку Google, пропонований новинний код розглядається як можливий глобальний тестовий приклад того, як уряди можуть прагнути регулювати великі технологічні компанії.

Відзначається, що якщо з самого початку не вдасться дійти згоди, то відповідно до закону Google і Facebook залучать до посередницьких переговорів з видавцями з приводу цінності новинного контенту.

Як повідомляв портал "Коментарі", всесвітньо відома компанія Google на час зупиняє публікацію політичної реклами на своїх ресурсах. Про це повідомляє Axios, посилаючись на лист самої організації. Так, з 14 січня всі платформи Google почнуть блокувати будь-які політичні оголошення. Під заборону підпадає і отримання інформації про нещодавні заворушення в Капітолії, під час яких загинуло кілька американців. Таке рішення компанія пояснює великою кількістю дезінформації, яка нині оточує політичну арену США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини