Головна Новини HI-tech інтернет Facebook почистив мережу від ботів, які працювали на "Слугу народу" та "Довіру" - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook почистив мережу від ботів, які працювали на "Слугу народу" та "Довіру" - подробиці

Соціальна мережа Facebook заблокувала ботів, які просували інтереси кількох українських партій

7 травня 2021, 07:47 comments1002
Поділіться публікацією:

Модератори соціальної мережі Facebook вияви вили та видалили дві мережі ботів, які діяли в інтересах партій "Слуга Народу", "Довіра". Загалом чисельність мережі ботів склала майже 600 акаунтів і 400 сторінок. Про це повідомляє пресслужба мережі у своєму звіті за квітень 2021.

Facebook почистив мережу від ботів, які працювали на "Слугу народу" та "Довіру" - подробиці

Facebook виявив ботоферми партій Слуга народу та Довіра. Фото: strana.ua

В повідомленні зазначається, що поведінка ботів порушувала правила соцмережі.

Перша мережа складалася з 105 акаунтів і 24 сторінок в Facebook. Ще п'ять сторінок виявили в Instagram. На просування сторінок витратили близько 210 тисяч доларів.

Боти публікували дописи про політику, корупцію, коронавірус, партію "Слуга Народу".

Друга мережа складалася з 477 акаунтів і 363 сторінок Facebook. Також було виявлено 29 сторінок Instagram. Зазначається, що до цієї мережі причетні Андрій Деркач і Петро Журавель, які перебувають під санкціями міністерства фінансів США.

Частина сторінок була пов'язана з просуванням партії "Довіра". На просування цієї мережі було витрачено майже пів мільярда доларів.

Нагадаємо, що у квітні Facebook Inc. видалила дев'ять нових спільнот, які намагалися ввести в оману користувачів платформи, включаючи майже 450 облікових записів з Палестини і окрему спільноту з майже 500 облікових записів з України. Минулого місяця компанія видалила в цілому майже 1800 акаунтів у Facebook та Instagram в рамках своїх зусиль з блокування фейків, які найчастіше приховують користувачів, які прикидаються кимось іншим, щоб вплинути на громадську думку, або акаунти, які працюють разом для посилення повідомлень або політичних ідеологій. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини