Головна Новини HI-tech інтернет Без Facebook "жити добре": країни ЄС відповіли на погрози Цукерберга заблокувати соцмережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Без Facebook "жити добре": країни ЄС відповіли на погрози Цукерберга заблокувати соцмережі

Німецький та французький міністри заявили, що їм добре без Facebook

8 лютого 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Завуальована погроза Meta Platforms вийти з Європи через заблоковані переговори щодо правил конфіденційності, здається, навіть сподобалася двом провідним німецьким і французьким політикам. Про це повідомляє Bloomberg.

Без Facebook "жити добре": країни ЄС відповіли на погрози Цукерберга заблокувати соцмережі

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек і міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер під час прес-конференції в Парижі - Reuters

"Після злому я чотири роки жив без Facebook і Twitter, і життя було фантастичним", — сказав журналістам міністр економіки Німеччини Роберт Хабек на заході разом із міністром фінансів Франції Бруно Ле Мером у Парижі в понеділок, 7 лютого. 

Міністри відповіли на коментарі в щорічному звіті Meta, опублікованому в четвер, попереджаючи, що якщо Європа не зможе покладатися на нові або існуючі угоди для переміщення даних, то "ймовірно, компанія не зможе запропонувати низку наших найбільш значущих продуктів та послуг, у тому числі Facebook та Instagram в Європі".

"Я можу підтвердити, що без Facebook життя дуже добре, і що ми жили б дуже добре без Facebook. Цифрові гіганти повинні розуміти, що європейський континент буде чинити опір і підтверджуватиме свій суверенітет", – додав Ле Мер. 

Meta Renews попереджає ЄС, що буде змушений закрити Facebook

Європейський Союз "це такий великий внутрішній ринок з такою великою економічною силою, що, якщо ми будемо діяти в єдності, нас не налякає щось подібне", – сказав Хабек.

Тим часом Ле Мер перерахував способи, якими європейські уряди кидають виклик технологічним гігантам, зокрема правилами конфіденційності, оподаткуванням і блокуванням розвитку цифрових валют.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у звіті, представленому Meta Комісії з цінних паперів та бірж (Securities and Exchange Commission; SEC), компанія виклала сценарій, при якому їй доведеться закрити соціальні мережі Facebook та Instagram у Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини