Головна Новини HI-tech VR Японія ізолює РФ від сучасних технологій
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія ізолює РФ від сучасних технологій

Японія розширила реєстр товарів, який заборонено для імпорту до РФ

13 травня 2022, 15:26
Поділіться публікацією:

Міністерство економіки Японії розширює список товарів та технологій, які заборонені для експорту до Російської Федерації.

Японія ізолює РФ від сучасних технологій

Як повідомляє прес-служба Мінекономіки, до цього реєстру потрапили квантові комп'ютери, 3D-принтери, обладнання для виготовлення мікро-електромеханічних систем, водневого палива, сонячних елементів високої ефективності, полімерні провідники та напівпровідники, пристрої програмного управління для верстатів, електронні мікроскопи та інші товарів.

За інформацією відомства, такі санкції з боку Японії суттєво обмежать технологічні можливості держави-агресора і не дозволять йому розвивати військові технології та супутні галузі, які обслуговують ВПК.

Тобто зменшаться можливості для ведення агресивних воєн з боку Росії, що є головною метою санкційної політики провідних держав світу.

За словами першого віце-прем'єр-міністра України, міністра економіки Юлії Свириденко, Україна розраховує на допомогу у закупівлі медичного обладнання, анонсоване ембарго на імпорт російської сирої нафти та інші санкції.

Розраховуємо на дієві кроки японського уряду у бік заборони торгівлі всіма російськими енергоресурсами, а також запровадження санкцій у секторі морського рибальства. Нині близько 30% підприємств Японії припинили діяльність у Росії, частина запровадила заборона експорту своєї продукції чи обмеження номенклатури виробництва. Очікуємо, що частка японського бізнесу, який припинить будь-яку співпрацю з Росією, зростатиме – розповіла Свириденко.

У ході нещодавньої зустрічі Юлії Свириденко та Міністра економіки, торгівлі та промисловості Японії Коїчі Хагіуди йшлося про сприяння японської сторони у вирішенні паливної кризи. Зокрема, шляхом збільшення постачання електрокарів. Коічі Хагіуда висловив свою підтримку цій ініціативі та заявив про намір заохотити японських виробників збільшити постачання в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини