Головна Новини HI-tech VR Військові собаки почнуть використовувати інноваційну AR-гарнітуру
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові собаки почнуть використовувати інноваційну AR-гарнітуру

Використання AR-гарнітури при роботі з собаками допоможе убезпечити життя кінологів

9 жовтня 2020, 11:33
Поділіться публікацією:

Армія США продемонструвала окуляри для бойових собак з доповненою реальністю, які дозволяють їм отримувати команди на відстані. Про це повідомляє BBC.

Військові собаки почнуть використовувати інноваційну AR-гарнітуру

AR-гарнітура на бойових собаках

Технологія, створена фірмою Command Sight, знаходиться у веденні дослідної лабораторії армії США. Військові собаки можуть розвідувати територію на предмет вибухових речовин і інших небезпек, але їм постійно потрібні інструкції. Окуляри призначені для того, щоб кінологи могли направляти їх, не ставлячи під загрозу власне життя.

У поточних бойових діях солдати зазвичай направляють своїх тварин за допомогою сигналів руки або лазерних покажчиків — і те, і інше вимагає, щоб дресувальник знаходився поблизу. Але без цього можна обійтися, особливо якщо прототипи окулярів AR отримають широке поширення, заявили в армії.

Усередині окулярів собаки можуть бачити візуальний індикатор, якому можна навчити слідувати, направляючи їх в певне місце. Тим часом кінолог може бачити те, що бачить собака, через віддалений відеопотік.

"AR буде використовуватися, щоб давати собакам команди і сигнали; собака не може взаємодіяти з технологією, як людина", — сказав доктор Стівен Лі, старший науковий співробітник Дослідницької лабораторії армії (ARL).

Лі пояснив, що доповнена реальність працює для собак інакше, ніж для людей, і додав що спільнота кінологів військових службових собак дуже схвильована потенціалом цієї технології.

Як повідомляло видання "Коментарі", американська компанія представила VR-гарнітуру з рекордною роздільною здатністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини