Головна Новини HI-tech VR Відмова від Telegram: в Україні може з'явитись месенджер на базі "Дії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від Telegram: в Україні може з'явитись месенджер на базі "Дії"

В Україні може з'явитися вітчизняний прототип соцмереж

14 травня 2024, 08:52
Поділіться публікацією:

В Україні може з'явитися вітчизняний прототип соцмереж, як альтернатива месенджеру Telegram. Захищений комунікаційний сервіс у додатку "Дія" пропонують створити українські волонтери, і він уже отримав назву "Дія.Каналі". Як передає портал "Коментарі", про це розповіли члени ГО "Аналітичний центр інформаційних ресурсів" Богдан Соломикін та Олександр Олешко на презентації в агентстві "Укрінформ", пише "Детектор медіа".

Відмова від Telegram: в Україні може з'явитись месенджер на базі "Дії"

Додаток "Дія". Фото: diia.gov.ua

Аналітик організації Богдан Соломикін зазначив, що жодна програма не може бути безпечною на сто відсотків. Усі дані, які потрапляють до мережі, можуть з'являтися у відкритому доступі. При цьому в умовах війни найбільше запитань викликає Telegram.

За словами аналітика, організація провела дослідження та з'ясувала, що після видалення з Telegram інформація зберігається ще кілька годин.

"Ми не знаємо, куди вона потрапляє. Можливо, він дійсно видаляється, щоб не перевантажувати сервери. Однак сам факт такої "затримки" схиляє нас до того, що Telegram небезпечний для передачі даних", — сказав Богдан Соломикин.

Як альтернативу розробники рекомендують проект, який базувався б на додатку "Дія", створеному на коді, написаному в Україні. Щоб не перевантажувати "Дію", пропонується створити окремий сервіс "Дія. Канали" з авторизацією через материнський обліковий запис. За таким принципом вже працює сервіс електронного кабінету водія, а незабаром почне працювати електронний кабінет військовозобов'язаного.

Представник "Аналітичного центру інформаційних ресурсів" Олександр Олешко зазначив, що таким чином українці зможуть отримувати інформацію від офіційних відомств, наприклад, Офісу президента, Генерального штабу ЗСУ, а також медіа та громадських організацій. При цьому представники влади, медіа та громадські діячі отримають безпечний канал комунікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — план РФ провалився: Telegram відновив офіційні боти ГУР та СБУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини