Головна Новини HI-tech VR Тут щось не так: влада Німеччини стурбована VR-гарнітурою Facebook
commentss НОВИНИ Всі новини

Тут щось не так: влада Німеччини стурбована VR-гарнітурою Facebook

Антимонопольний орган Німеччини заявляє, що Facebook порушує правила конкуренції

14 грудня 2020, 10:53
Поділіться публікацією:

Офіційні особи Німеччини проводять розслідування щодо Facebook, пов'язаного з його гарнітурою віртуальної реальності Oculus Quest. Для роботи Oculus Quest 2 потрібен обліковий запис Facebook, що широко критикують оглядачі та шанувальники віртуальної реальності.

Тут щось не так: влада Німеччини стурбована VR-гарнітурою Facebook

ФОТО: Yahoo

Антимонопольний орган Німеччини тепер заявляє, що ця вимога може бути зловживанням домінуючим становищем Facebook на ринку. Facebook придбав VR-компанію Oculus у 2014 році та дозволяв користувачам входити у свої облікові записи Oculus до запуску гарнітури Quest 2.

Тепер нові користувачі повинні використовувати обліковий запис Facebook, і компанія планує з часом скоротити підтримку старих облікових записів Oculus. Oculus Quest 2 також отримав широку оцінку за його продуктивність і низьку ціну в порівнянні з конкурентами, що призвело до широко поширеного припущення про те, що Facebook може продавати пристрій в збиток.

Німецький регулятор Bundeskartellamt заявив, що проводить розслідування, тому що Facebook вже є домінуючим гравцем на ринку соціальних мереж в Німеччині, а тепер став "важливим гравцем на не зовсім розвиненому, але зростаючому ринку VR (віртуальної реальності)".

Facebook вже добровільно припинив продавати гарнітури Oculus в країні через побоювання з приводу дотримання правил. Раніше компанії було вказано не об'єднувати різні набори даних з декількох належних їй сервісів. Ця ситуація досі знаходиться на розгляді німецьких судів.

Зростання індустрії віртуальної реальності було повільним і стійким, частково завдяки успіху платформи Oculus і її конкурентів, як Valve Index. Кілька гучних релізів ігор віртуальної реальності, таких як Half-Life: Alyx, Star Wars Squadrons і майбутня підтримка VR, запланована для Microsoft Flight Simulator, підігріли інтерес до цієї технології у деяких геймерів. Аналітична компанія CCS Insight виявила, що дефіцит пропозиції в першій половині року вдарила по ринку, але прогнозує, що він буде "сильно зростати" в найближчі роки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook змушують позбутися Instagram і WhatsApp.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини