Головна Новини HI-tech VR На кордоні США і Мексики побудують віртуальну стіну
commentss НОВИНИ Всі новини

На кордоні США і Мексики побудують віртуальну стіну

На кордоні США і Мексики з'явиться 200 веж з технологією штучного інтелекту та камерами

4 липня 2020, 01:15 comments2195
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента Дональда Трампа уклала контракт з каліфорнійським технологічним стартапом на встановлення сотень "автономних веж спостереження" вздовж кордону між США і Мексикою в цілях сприяння імміграційним заходам. Про це повідомив інформаційний портал The Hill.

На кордоні США і Мексики побудують віртуальну стіну

Митна і прикордонна служба США (CBP) оголосила, що вежі, які використовують штучний інтелект і камери для ідентифікації людей і транспортних засобів, тепер є "програмою запису" для прикордонних служб. 200 веж будуть розгорнуті уздовж південного кордону США до 2022 року.

CBP не згадала про контракт в своєму оголошенні, хоча газета Washington Post повідомила, що ці зусилля включають п'ятирічну угоду з технологічним стартапом Anduril Industries. Керівництво Anduril повідомило, що вартість угоди становить сотні мільйонів доларів. За даними Bloomberg News, компанія, яка спеціалізується на штучному інтелекті і інших технологіях, оцінюється в 1,9 мільярда доларів.

"Anduril пишається тим, що підтримує Службу митного та прикордонного контролю, оскільки вона розширює використання інноваційних технологічних рішень для значного поліпшення ситуаційної обізнаності та безпеки агентів на кордоні з США", — заявив генеральний директор Anduril Брайан Шимпф в повідомленні The Hill.

Угода відбулася на тлі того, що адміністрація Трампа продовжує наполягати на посиленні імміграційного контролю в США. Також зусилля по використанню технологічних удосконалень для сприяння прикордонному контролю отримали підтримку по лінії обох партій. В 2019 році, коли Трамп наполягав на будівництві стіни вздовж кордону, багато законодавців-демократів закликали до створення "розумних" стін, які використовували б нові технології для посилення безпеки.

Як повідомляло видання "Коментарі", популярні соціальні мережі заблокували канали Дональда Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини