Головна Новини HI-tech технології Зоозахисники у Львові організували виставку картин ШІ для збору грошей на ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зоозахисники у Львові організували виставку картин ШІ для збору грошей на ЗСУ

У Львові пройде унікальна виставка картин «Тварини очима машини», які створені штучним інтелектом. Гроші з продажу підуть на допомогу українській армії.

19 листопада 2022, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Організація "Відкриті Клітки Україна" організувала виставку картин створених штучним інтелектом. Виручені кошти зоозахисники обіцяють передати на харчування для ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook сторінку організації.

Зоозахисники у Львові організували виставку картин ШІ для збору грошей на ЗСУ

Картина створена штучним інтелектом та воїнка ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

З 16 по 30 листопада у Львові, в Палаці Мистецтв пройде виставка картин під назвою "Тварини очима машини". Особливістю картин є те, що їх створено за допомогою штучного інтелекту з використанням програми Midjourney. Midjourney – це нейромережа, яка за допомогою текстового запиту створює візуальне зображення.

Зоозахисники представлять понад 20 картин з зображенням різних тварин, зокрема і фермерських, які були створені штучним інтелектом. Таким чином "Відкриті Клітки Україна" намагаються привернути увагу громадськості до проблем поводження та експлуатації тварин людиною.

"Нам стало цікаво, чи зможе штучний інтелект зобразити те, що люди так часто не помічають — особистість окремо взятої тварини, її характер, красу, унікальність", — повідомляють організатори виставки.

Окрім привернення уваги, зоозахисна організація обіцяє усі виручені кошти з продажу картин створених ШІ передати на рослинні продукти харчування для ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про українських військових, які записали відеозвернення про потребу введення рослинного харчування в ЗСУ. 

Також "Коментарі" писали про активістів, які приклеїли себе до картин Гої на знак протесту проти зміни клімату. Кліматичні активісти в музеї "Прадо" в Іспанії прикріпили свої руки скотчем до рам картин "Маха одягнена" та "Маха оголена" та намалювали на стіні напис "+1,5 С". Картини не постраждали, а ініціаторів акції затримали правоохоронні органи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини