Головна Новини HI-tech технології Зміна потреб бізнесу: в Microsoft здивували радикальним рішенням
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміна потреб бізнесу: в Microsoft здивували радикальним рішенням

Microsoft ліквідували підрозділ із забезпечення різноманітності, рівності та інклюзивності

19 липня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Корпорація Microsoft звільнила команду з питань різноманітності, рівності та інклюзивності, пославшись на "зміну потреб бізнесу". Керівник команди, яку було звільнено, розкритикував компанію за відсутність інвестицій у ці зусилля, повідомляють "Українські новини".

Зміна потреб бізнесу: в Microsoft здивували радикальним рішенням

Microsoft. Фото: із відкритих джерел

"Справжня робота зі зміни систем, пов'язана з програмами DEI (diversity, equity, and inclusion) всюди, більше не є критично важливою та розумною для бізнесу, як це було у 2020 році", — написав керівник команди в електронному листі, розісланому тисячам співробітників.

В електронному листі йдеться про те, що команду було скасовано через "зміну потреб бізнесу" з 1 липня.

Багато технологічних компаній, зокрема Microsoft, узяли на себе зобов'язання щодо покращення зусиль із забезпечення різноманітності після вбивства темношкірого американця Джорджа Флойда у 2020 році поліцейським Міннеаполіса та історичних протестів, що почалися після. У 2020 році Microsoft дала обіцянку в кілька разів збільшити кількість чорношкірих лідерів у компанії до 2025 року. Прогрес компанії у виконанні цього зобов'язання також незрозумілий. Попри ці зобов'язання, багато технологічних компаній, схоже, дещо відступають від зусиль щодо різноманітності. За повідомленням Bloomberg, на початку цього року Zoom звільнила команду, що спеціалізується на DEI. За даними CNBC, Google та Meta також скоротили програми DEI минулого року.

Водночас у Microsoft запевнили, що продовжать виконувати взяті на себе зобов'язання.

Як наголосив представник Microsoft Джефф Джонс, всі зобов'язання щодо D&I залишаються такими ж як і раніше. 

"Наша увага до різноманітності та інклюзивності непохитна, і ми твердо дотримуємося наших очікувань, віддаємо пріоритет підзвітності та продовжуємо концентруватися на цій роботі", – заявив Джефф Джонс.

В матеріалі наголошується, що Microsoft може вдаватися до скорочення штату співробітників приблизно в цю пору року, коли закінчується фінансовий рік. Останнім часом звільнення в Microsoft і технологічних компаніях загалом стали частішими. Минулого року компанія оголосила про плани скоротити 10 000 співробітників протягом перших кількох місяців 2023 року. Відтоді вона провела додаткові раунди звільнень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не Apple і не Microsoft: названа найдорожча компанія світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини