Головна Новини HI-tech технології Жінка та афроамериканець: NASA оголосило склад екіпажу навколомісячної місії
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінка та афроамериканець: NASA оголосило склад екіпажу навколомісячної місії

Перша після 50-річної перерви пілотована місія до Місяця

4 квітня 2023, 13:34
Поділіться публікацією:

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) назвало імена чотирьох астронавтів, які візьмуть участь у першому за 50 років пілотованому польоті до Місяця. Однією з них буде Крістіна Кох – вона стане першою жінкою-астронавтом, що беруть участь у місячній місії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на NASA.

Жінка та афроамериканець: NASA оголосило склад екіпажу навколомісячної місії

В американській космічній місії братимуть участь афроамериканець та жінка

Крім Кох до складу місії, що отримала назву "Артеміда II", увійдуть командир екіпажу космічного корабля "Оріон" Рід Уайзман, Джеремі Хансен та Віктор Гловер, який стане першим афроамериканцем, який бере участь у місячній місії, передає DW. Старт запланований на кінець 2024 року або початок 2025 року. У рамках 10-денного польоту "Артеміди II" посадка на Місяць не передбачена, але, як підкреслює NASA, екіпаж прокладе шлях для висадки майбутніх місій на поверхню супутника Землі.

Перша місячна програма NASA була реалізована у 1961-1972 роках. Вона мала ім'я іншого грецького бога — Аполлона. В рамках місії вдалося здійснити першу в історії людства висадку на Місяць; всього ж у рамках програми було виконано 6 космічних польотів із посадкою на Місяці.

Крістіна Кох – астронавт у NASA з 2013 року. Вона працювала бортінженером на Міжнародній космічній станції (МКС) у кількох експедиціях. Їй належить рекорд найтривалішого безперервного перебування жінки у космосі – 328 днів. У 2019 році вона брала участь у першому повністю жіночому виході у відкритий космос. Віктор Гловер приєднався до NASA у 2013 році, до цього він працював у Сенаті США. Свій перший політ Гловер здійснив у 2020 році, працював бортінженером на Міжнародній космічній станції та заступником командира космічного корабля Crew-1 SpaceX у 2021 році.

Тим часом Столтенберг відреагував на загрози Росії щодо членства Фінляндії в НАТО. Китай критикує США та заявляє про підрив своєї територіальної цілісності. А Соловйов закликав помститися за "святих" терористів "Гіві" та "Моторолу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини