Головна Новини HI-tech технології «Здай москаля»: як працює сервіс для вияву росіян, які поширюють кремлівську пропаганду
commentss НОВИНИ Всі новини

«Здай москаля»: як працює сервіс для вияву росіян, які поширюють кремлівську пропаганду

Хочеш очистити Європу від москалів? Повідомляй нам і ми в правовому полі спробуємо розв'язати це питання – пише сервіс з пошуку російських пропагандистів у Європі.

9 листопада 2022, 21:00 comments1200
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Команда українських юристів створила сервіс "Здай москаля", за допомогою якого можна поскаржитись на потенційно небезпечних росіян в Європі, що виступають проти України та розповсюджують кремлівську пропаганду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт сервісу "Здай москаля".

«Здай москаля»: як працює сервіс для вияву росіян, які поширюють кремлівську пропаганду

Громадянин Росії. Фото: з відкритих джерел

Розробники сервісу обіцяють повну анонімність роботи сервісу та наголошують, що усе це відбувається безкоштовно. Окрім того, так кожен громадянин зможе зробити вклад у мирне майбутнє.

Сервіс працює за допомогою анонімних заяв. Кожен зможе повідомити про потенційно небезпечного росіянина, який розповсюджує російську пропаганду вказавши його ім'я та посилання на соцмережі. Окрім того, сервіс пропонує додати докази такої поведінки – фото, відео, або інші матеріали.

Після отримання інформації команда сервісу "Здай москаля" звертається до державних органів з повідомленням про потенційно небезпечного росіянина з метою його перевірки. Після цього, з дуже високою ймовірністю, що громадянина РФ можуть позбавити візи та депортувати до Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянка, яка живе та має бізнес у Німеччині просила Путіна завдати удару по Дрездену, адже їй не сподобалась велика кількість українців, які вийшли на акцію протесту проти російського терору. Відео з заявою росіянки потрапило в мережу.

Також "Коментарі" повідомляли про росіянку, яка збирала гроші на тепловізори, щоб зігріти солдатів РФ. Таке заява потрапила в соцмережі попри те, що тепловізор є оптичним приладом і не виконує функцій обігрівача.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини