Головна Новини HI-tech технології Засновник Telegram зробив важливу заяву про подальшу роботу месенджера
commentss НОВИНИ Всі новини

Засновник Telegram зробив важливу заяву про подальшу роботу месенджера

З наступного року месенджер почне монетизуватися

23 грудня 2020, 12:14
Поділіться публікацією:

Засновник популярного месенджера Telegram Павло Дуров розповів про зміни в роботі сервісу. За його словами, з наступного року месенджер почне монетизуватися для того, щоб підтримувати великі витрати на сервери та трафік.

Засновник Telegram зробив важливу заяву про подальшу роботу месенджера

ФОТО: З відкритих джерел

Дуров зазначив, що підтримка Telegram, який налічує понад 500 мільйонів активних користувачів, вимагає мільйонних вкладень щорічно. Для того, щоб месенджер міг розширюватися і далі, з наступного року буде введена монетизація. Однак Дуров запевняє, що для більшості користувачів вона стане непомітною, тому що буде "ненав'язливою".

Засновник Telegram також підкреслив, що для покриття функціонування мережі подібних масштабів, компанії або продаються великим гравцям на ринку, або шукають способи заробити кошти.

"Ми не збираємося продавати компанію, як це зробили засновники WhatsApp. Telegram потрібен світу як незалежний проект, де поважають права користувачів і забезпечують високу якість сервісу", — говорить Павло Дуров.

Створювач месенджера також запевнив, що в особистих чатах користувачів реклама зустрічатися не буде. Йдеться про телеграм-канали з великою кількістю підписників. Так, Telegram запустить власну платформу для каналів, щоб ті не вдавалися до використання сторонніх рекламних ресурсів.

Сервіси, які на цей момент працюють в месенджері, залишаться безкоштовними, однак за нові розширені функції для бізнес-команд доведеться платити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що месенджер Telegram повідомив про збої в роботі на території Європи і Близького Сходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини