Головна Новини HI-tech технології Японці мають намір збивати ворожі дрони за допомогою лазерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці мають намір збивати ворожі дрони за допомогою лазерів

Незважаючи на свою дешевизну, дрони з кожним днем стають все більш грізною зброєю

21 листопада 2020, 15:42
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Японії попросило в уряду близько 42 мільйонів доларів з бюджету 2021 року для початку розробки лазерів для автомобілів. Колісні мобільні лазерні системи необхідні для боротьби з дрона в міських умовах. Кількість дронів стрімко зростає і вони можуть стати грізною, але дешевою зброєю для терористів або знаряддям для вандалізму. Японці чекають завершити розробку до 2025 року.

Японці мають намір збивати ворожі дрони за допомогою лазерів

ФОТО: Defense News

Японське Міністерство оборони в даний час працює над лазерною технологією з Kawasaki Heavy. До 2023 року вони обіцяють перші результати. На новому етапі співпраці в результаті тендеру будуть обрані п'ять компаній, які одночасно вирішать наступні завдання: зменшення розмірів лазерних установок при збільшенні їх потужності.

Для боротьби з дронами на морі планується використовувати мікрохвильове випромінювання. У містах таку технологію вирішили не використовувати через велику ймовірність виходу з ладу міської та побутової електроніки. Побічний збиток від точкового лазерного удару обіцяє бути мінімальним, тоді як мікрохвильовий імпульс може тимчасово або назавжди вивести з ладу електроніку.

За словами представника Міноборони Японії, жодна з країн сьогодні не має мобільної лазерної установки для бойового застосування. Але розробкою таких займаються всі провідні країни, і в цьому питанні відставати не можна. Минулорічний приклад успішної атаки дронів на нафтові об'єкти в Саудівській Аравії створює нову загрозу, до якої слід поставитися серйозно.

Як повідомляло видання "Коментарі", дрони піднімуть вишки 5G в стратосферу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини