Головна Новини HI-tech технології Яким буде перший побудований в Україні ударний БПЛА вертолітного типу
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким буде перший побудований в Україні ударний БПЛА вертолітного типу

В Україні створять перший безпілотний літальний апарат вертолітного типу

20 травня 2021, 13:06 comments1651
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Україні розробляють свій перший безпілотний літальний апарат вертолітного типу. Останнім часом в різних арміях світу все частіше стали з'являтися різного роду дрони, через те, що вони довели свою ефективність. Раніше в нашій країні теж розробляли, а також закуповували іноземні БПЛА, але тільки літакового типу.

Яким буде перший побудований в Україні ударний БПЛА вертолітного типу

БПЛА вертолітного типу - Фото: з відкритих джерел

Приватне акціонерне товариство "Рамзай" оголосило про створення першого в Україні ударного БПЛА вертолітного типу. За словами директора компанії, презентація нової техніки повинна буде відбутися на міжнародній виставці "Зброя та безпека" в червні цього року.

Розробники заявляють, що ударний безпілотник зможе нести на своєму борту ракетне озброєння і мати досить велику вантажопідйомність і габарити. Також, техніка буде добре захищена від ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

Директор "Рамзай" повідомив, що компанія вже кілька років розробляє свій безпілотний вертоліт і вже в цьому році планує почати льотні випробування першого дослідного зразка.

Для довідки: закрите акціонерне товариство "Рамзай" входить до складу "Ліга оборонних підприємств України" стало відомо тим, що в кооперації з іншими українськими розробниками створила комплекс керованого озброєння 524P, який дозволяє вертольотам Мі-8МСБ-В використовувати керовані ракети РК-2В.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло своїм читачам про те, що окупанти атакували українські позиції у двох населених пунктах. Також сайт інформував про те, що Міністерство інфраструктури України очолив Олександр Кубрак.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини